ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απλώνω ευτυχία, δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά

Απλώνω ευτυχία, δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά

Τι είναι το ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ;

Μια δράση που μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα σχολεία/δομές/ σύλλογοι της χώρας με σκοπό να καλλιεργήσουν με βιωματικό τρόπο στα παιδιά την αξία της προσφοράς και του ακτιβισμού όπως και να προάγουν τον δείκτη ευτυχίας τους.

Από που ΞΕΚΙΝΗΣΕ;

Τη δράση εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού στην Κύπρο, φέρνοντας κοντά πάνω από 100 σχολεία του νησιού, που δημιούργησαν πάνω από 10.000 μπλουζάκια και συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 € που δόθηκαν προς ενίσχυση του Συνδέσμου “Ένα όνειρο μια ευχή” που στηρίζει παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Ποιά ΣΤΑΔΙΑ περιλαμβάνει η ΔΡΑΣΗ;

Τα εξής τρία:

α) συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας

β) δράση εικαστική με μπλουζάκια

γ) δράση συγκέντρωσης χρημάτων

Κάθε συμμετέχων εφαρμόζει ΟΣΑ και ΟΠΟΙΑ στάδια θέλει με λήξη της δράσης τα τέλη Γενάρη.

Πώς παίρνω ΜΕΡΟΣ;

Είτε ως δάσκαλος/α μεμονωμένα ή ως σχολείο ολόκληρο (ή σταθμός, ΚΔΑΠ, κλπ) στέλνοντας ένα email στον @Schoolmarius αναγράφοντας όνομα υπευθύνου δράσης, όνομα και αριθμό σχολείου, περιοχή και ένα mail και στο email καταφθάνει αναλυτικός οδηγός εφαρμογής.

ΓΙΑΤΙ στην Ελλάδα;

-Για να δείξουμε ότι μπορούμε παιδιά και δάσκαλοι να ενωθούμε για έναν κοινό σκοπό.

-Να μάθουν τα παιδιά ότι η Ευτυχία είναι κάτι που αξίζει να προσπαθείς.

-Να δουν έμπρακτα ότι όταν ενωθούν πολλοί άνθρωποι η ΦΛΟΓΑ θεριεύει και πως καθένας έχει δύναμη.

ΠΩΣ την ΥΛΟΠΟΙΩ;

Διαβάζω προσεκτικά τον αναλυτικό οδηγό, εκεί θα βρω υποστηρικτικό υλικό. Προτείνουμε η συζήτηση και η καλλιτεχνική δημιουργία των μπλουζών να γίνουν πριν το κλείσιμο των σχολείων τονΔεκέμβρη. Τα μπλουζάκια είναι απλά φανελάκια που φέρνουν τα παιδιά από το σπίτι. Μετά την καλλιτεχνική ολοκλήρωση των μπλουζακιών, ορίζεται ΜΕΡΑ ΑΠΛΩΜΑΤΟΣ, όλα τα μπλουζάκια γίνονται μέρος ενός μεγάλου απλώματος σχολείων ανά την Ελλάδα.

ΠΩΣ συγκεντρώνω χρήματα;

Η συγκέντρωση χρημάτων θα γίνει από τα παιδιά που παίρνουν μέρος και ύστερα από μικρές πράξεις καλοσύνης( αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στον οδηγό που θα σταλεί).

Όλα τα χρήματα θα συγκεντρωθούν στα μέσα Γενάρη σε κάθε σχολείο και θα παραδοθούν σε άνθρωπο της Φλόγας ή θα κατατεθούν στον τραπεζικό της λογαριασμό ύστερα από συνεννόηση.

Πού εντάσσεται η ΔΡΑΣΗ;

Στα εργαστήρια δεξιοτήτων μας (κοινωνία, φιλανθρωπία, ακτιβισμός) και στις δράσεις αλληλεγγύης κάθε σχολείου ενόψει Χριστουγέννων ή μπορεί να αναλάβει ο σύλλογος γονέων το μέρος της συγκέντρωσης χρημάτων ύστερα από συνεννόηση με το σύλλογο διδασκόντων.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ!