ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διάθεση 1.000.000€ για τις ανάγκες των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Διάθεση 1.000.000€ για τις ανάγκες των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού

Με γνώμονα το τρίπτυχο ιατρική-ψυχική-κοινωνική φροντίδα, η Φλόγα υπηρετεί με σεβασμό και ευθύνη το παιδί που νοσεί από καρκίνο και την οικογένειά του. Έτσι, σήμερα μετά από 41 χρόνια συνεχούς δράσης αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης της δημόσιας υγείας για τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο.

Είμαστε δίπλα στις οικογένειες με διάφορους τρόπους: Νοσηλεία στο σπίτι, φιλοξενία οικογενειών από την περιφέρεια, στήριξη της δημόσιας υγείας όπου διαπιστώνουμε ανάγκες. Μοναδικός στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτή την ίδια την ζωή και την υγεία των παιδιών μας.

Η υποστήριξη του κόσμου μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε οικονομικά τη φροντίδα του παιδιού σε όλα τα επίπεδα, και για αυτό οφείλουμε να ενημερώνουμε για τη διάθεση των δωρεών που λαμβάνουμε.

Το ΔΣ της Φλόγας αποφάσισε να διαθέσει 1 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, όπου βασικά πραγματοποιείται η φροντίδα των παιδιών μας.

Ενημερώσαμε σχετικά το Υπουργείο Υγείας, με επιστολή μας προς τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και αναμένουμε προτάσεις τους.

 

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε η Φλόγα στο Υπουργείο Υγείας:

Προς

Υπουργείο Υγείας

Υπόψιν Υφυπουργού Υγείας

κ. Μάριου Θεμιστοκλέους

Κοιν.: Υπουργό Υγείας

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Θέμα: Διάθεση 1.000.000€ για τις ανάγκες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας

Η Φλόγα μπορεί να συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια το έργο της, γιατί έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος από όπου προέρχεται η πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση της δράσης της.

Η Φλόγα όλα τα χρόνια βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, με αποτέλεσμα, όπως θα δείτε στο συν.1, να στηρίζει αθόρυβα και διακριτικά το έργο τους, με τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού εξοπλισμού, ακόμα και την ανακατασκευή ολόκληρων τμημάτων αν χρειαστεί, και στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, μέσα από δωρεές που έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ από το 2010 έως σήμερα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η συνήθης επικοινωνία με τους διευθυντές των τμημάτων, οι οποίοι μας ενημέρωναν για τις ανάγκες τους, έχει σταματήσει για λόγους που δεν θέλουμε να πιστέψουμε. Ωστόσο, εμείς γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες υπάρχουν και μένουν ακάλυπτες εις βάρος όλων των παιδιών που νοσηλεύονται – και όχι μόνο των παιδιών με καρκίνο.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι η Φλόγα, με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της, αποφάσισε να διαθέσει ποσό 1.000.000 € για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, όπου ουσιαστικά πραγματοποιείται η φροντίδα των παιδιών μας.

Ζητούμε την άδειά σας να επικοινωνήσουμε με τους διευθυντές των τμημάτων που κυρίως φροντίζουν τα παιδιά με καρκίνο (ακτινοθεραπευτικό, χειρουργεία, παθολογοανατομικά, εντατικές, τμήματα ιατρικών απεικονίσεων κ.λπ.), για να ενημερωθούμε για τις ανάγκες τους και να προχωρήσουμε στην προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, με μοναδικό στόχο να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η προσφορά του 1 εκατ. ευρώ είναι επιπλέον των δράσεων που υλοποιούμε σε συνεχή βάση για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, προσωπικού και λοιπών εξόδων των 2 παιδιατρικών νοσοκομείων (αναλυτικά στο συν.2), το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 420 χιλ. ευρώ ετησίως.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε από κοντά πιο αναλυτικά.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΟΓΑΣ