ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενημερωτική Ημερίδα στην Ερέτρια για τη Φλόγα και το ΚΕΔΜΟΠ

Ενημερωτική Ημερίδα στην Ερέτρια για τη Φλόγα και το ΚΕΔΜΟΠ28-ΙΑΝ

Ο Σύλλογος Ενεργών πολιτών «Η Μέδουσα», στα πλαίσια των δράσεων της κοινωνικής του ευθύνης, διοργανώνει, Ενημερωτική Ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση, για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και την ενημέρωση για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – “Χάρισε Ζωή”.

Οι ομιλίες και η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ στο χώρο των ΚΕΠ Ερέτριας (Πρώην Ειρηνοδικείο).

Κεντρικές ομιλήτριες

κ. Γεωργία Κόκκινου. Αντιπρόεδρος «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Ομιλία: «Γνωρίζοντας το έργο της Φλόγας & ο παιδικός καρκίνος.»

κ. Μαρία Κώστογλου. Εκπρόσωπος ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, Υπεύθυνη Προσέλκυσης εθελοντών δοτών

Ομιλία: «Η Δωρεά Μυελού των Οστών.»

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά).Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από έναν συμβατό εθελοντή δότη. Το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή ενημερώνει για την ανάγκη της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και εγγράφει εθελοντές δότες, βοηθώντας ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή».

Μετά τις ομιλίες, θα πραγματοποιηθεί η πανελλήνια δράση «ΑΠΛΩΝΩ ΕΥΤΥΧΙΑ» όπου οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων του Δήμου Ερέτριας, μετά από συζητήσεις σχετικά με την έννοια και τη φιλοσοφία του εθελοντισμού με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, κάτοικοι και φορείς, θα «απλώσουν» μια πρωτότυπη μπουγάδα στη πλατεία Ειρηνοδικείου, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τι σημαίνει ευτυχία για τον καθένα και πως μπορούμε να τη μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας. Σε μια παλιά φανελίτσα που έχουμε στο σπίτι, όσα παιδιά και πολίτες επιθυμούν θα αποτυπώσουν με λόγια και σχέδια τι αποτελεί για το καθένα ευτυχία ενώ παράλληλα θα υπάρχει κουμπαράς ελεύθερης συνεισφοράς για τη στήριξη της «Φλόγας».

Κάντε, λοιπόν, κάτι μοναδικό σήμερα: Ενημερωθείτε και εγγραφείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών και ίσως να σώσετε τη ζωή ενός ασθενούς με καρκίνο. Η εγγραφή γίνεται με μια αίτηση και τη λήψη στοματικού επιχρίσματος (με μπατονέτα).

Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μία ζωή. Έτσι απλά.

Γίνε μέρος της αλυσίδας.

Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Προσέλκυσης του Χάρισε Ζωή, κ. Μαρία Κώστογλου, κινητό 698 086 6846.

Την δράση υποστηρίζουν όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ερέτριας και τα σχολεία όλων των βαθμίδων με τους συλλόγους διδασκόντων του Δήμου Ερέτριας.