ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο «Σπίτι» μας!

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο «Σπίτι» μας!

Την Τρίτη 14/02/2023 είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στους Ξενώνες μας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από δική μας πρόσκληση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου προκειμένου να τιμήσουμε μαζί τη γενναιότητα και το κουράγιο των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν ένα σύντομο γιορτινό πρόγραμμα με ποιήματα και τραγούδια και της προσέφεραν μια ζωγραφιά που τα ίδια είχαν ετοιμάσει,  ενώ η ίδια προσέφερε δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν.

Μετά την επίσκεψη της, ανέφερε σε δήλωσή της: “Είναι ένας αγώνας που δίνεται κάθε μέρα. Ενάντια στην ασθένεια, τον πόνο, τον φόβο και την αποθάρρυνση, ενάντια στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, ένα από τα πιο οδυνηρά πλήγματα που μπορεί να υποστεί ένα παιδί, ένας γονέας, μια οικογένεια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, επισκέφθηκα παιδιά που παλεύουν με τη νόσο και φιλοξενούνται στους ξενώνες της «Φλόγας», του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Και είδα με δέος, μια ακόμη φορά, το σθένος με το οποίο αντιμετωπίζουν τη δοκιμασία τους, τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους, την πίστη και την ελπίδα που τους στηρίζει στην μακρά και δύσκολη πορεία προς την ίαση. Γιατί ο παιδικός καρκίνος δεν είναι αήττητος. Η επιστήμη, η έρευνα, η γνώση έχουν ανοίξει από καιρό τον δρόμο προς τη θεραπεία. Και η «Φλόγα», εδώ και σαράντα χρόνια, βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων, είναι πολύτιμος αρωγός σ’ αυτόν τον αγώνα.Πρόσβαση των νεαρών ασθενών σε προηγμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, φιλοξενία και στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών τους, δημιουργία του προγράμματος «Νοσηλεία στο σπίτι» και οργάνωση καλοκαιρινών διακοπών σε θεραπευτικές κατασκηνώσεις στο εξωτερικό. Χρηματοδότηση για την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού στα παιδιατρικά νοσοκομεία, καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από την ασθένεια: η δράση της «Φλόγας» λειτουργεί συμπληρωματικά προς το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών και μας γεμίζει θαυμασμό και αισιοδοξία. Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των ηρωικών, εθελοντών γονέων που προσφέρουν χρόνο, χρήμα και φροντίδα για να παραμείνει άσβεστη η «Φλόγα» της αγάπης και της αλληλεγγύης.”

Την ευχαριστούμε για την άμεση και ανθρώπινη  ανταπόκρισή της στο κάλεσμα μας.