ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Ορχήστρα 1919 και η Ένωση Ποντίων Περιστερίου δίπλα στη Φλόγα

Η Ορχήστρα 1919 και η Ένωση Ποντίων Περιστερίου δίπλα στη Φλόγα27-ΔΕΚ

Ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου η “Ένωση Ποντίων Περιστερίου” διοργανώνει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία του Δήμου Περιστερίου, μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου για την υποστήριξη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”, του Εθελοντικού Φιλανθρωπικού Οργανισμού “Θεόφιλος” και της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

Στο πρώτος μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί από τα μέλη και τους χορευτές της “Ένωσης Ποντίων Περιστερίου” το ξεχωριστό εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια, η“Ορχήστρα 1919” θα παρουσιάσει «Τα Κάλαντα στον Πόντο», μία πρωτότυπη μουσική εργασία που βασίζεται στην έκδοση του πρώτου της προσωπικού δίσκου που κυκλοφόρησε το 2021 και είναι αφιερωμένος στα ποντιακά κάλαντα, όπως αυτά ψάλλονταν στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου την περίοδο του Δωδεκαημέρου, δηλαδή από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Φώτα.

Η “Ορχήστρα 1919” αποτελείται από τους εξής:Γιάννης Μιχαηλίδης, τραγούδι – Γιώργος Παπαδόπουλος, ποντιακή λύρα – Αλέξανδρος Μπουρμίστρωβ,ποντιακή λύρα – Κωνσταντίνος Ατματσίδης, ποντιακή λύρα – Χάρης Παπαδόπουλος, πνευστά – Τάσος Σερεμέτης, ούτι – Άννα Τσαγκαλίδη, κανονάκι – Χάρης Καφέτσης, λαούτο – Νίκος Καραμαλέγκος, μπάσο -Φίλιππος Πουρπουτίδης, κρουστά – Παύλος Σταματίδης, νταούλι.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τη δράση της Φλόγας, καθώς και για το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο «Θεόφιλος» απέναντι στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Μέρος των εσόδων από τους πωληθέντες δίσκους της “Ορχήστρας 1919” κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου “Φλόγα”.