ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ

Η τέχνη στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο

Μια τυχαία συνάντηση μας στα πλαίσια ενός συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, έγινε η αφορμή για την υλοποίηση μιας παλιάς επιθυμίας μας να αξιοποιήσουμε τις μάσκες ακινητοποίησης των παιδιών που υποβάλλονται σε ακτινοβολία, σε μια προσπάθεια να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τον αγώνα τους.

Η άμεση ανταπόκριση και η ευαισθητοποίηση του κ Σταύρου Μυρωνίδη, Ιδρυτή της Myro Gallery, Greek Marble Initiatives κ.α, έδωσε μορφή και πνοή στις μάσκες των παιδιών μας, μετατρέποντας τις σε πραγματικά έργα τέχνης που πολλά έχουν να διδάξουν για πόνο, για δύναμη, για καρτερικότητα, για υπομονή και επιμονή.

Η ακτινοθεραπεία είναι ένα από τα βασικά όπλα της επιστήμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, η ραγδαία εξέλιξη της οποίας αυξάνει θεαματικά τα ποσοστά ίασης. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να γίνει αιτία σοβαρών παρενεργειών αν γίνει σε μη κατάλληλους χώρους και εξοπλισμό, δεδομένου ότι πραγματοποιείται στην ηλικία της ανάπτυξης και εξέλιξης των ιστών.

Οι μάσκες ακινητοποίησης είναι ατομικές για κάθε παιδί και αποτελούν το βασικό εξοπλισμό προστασίας για την πραγματοποίηση της ακτινοθεραπείας. Κάθε μία μάσκα διαμορφώνεται ξεχωριστά και ειδικά για κάθε παιδί, παίρνει τη μορφή του και το συντροφεύει σε όλες τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται. (15-30 περίπου)

Μάσκες, που χάρη στη μεσολάβηση του κ. Πάρη Καπράλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Οίκου Δημοπρασιών Myro Antiques House, Greek Marble Initiatives κ.α. πέρασαν στα χέρια ταλαντούχων καλλιτεχνών και αποτέλεσαν τη βάση και την έμπνευση για τη δημιουργία μοναδικών και πραγματικά αξιόλογων έργων τέχνης.

Έργα εμπνευσμένων ανθρώπων που συνδέουν την τέχνη με τη συμμετοχή και την αγάπη ανθρώπου σε άνθρωπο. Έργα που στόχο έχουν, πέρα από τη χαρά και την αισθητική της τέχνης, να στηρίξουν έμπρακτα και να δώσουν ώθηση και δύναμη στον αγώνα τόσων και τόσων παιδιών, για να κερδίσουν αυτή την ίδια τη ζωή τους.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την εικονογράφηση του μοναδικού Εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά στη χώρα μας, στο Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού στην Αθήνα.

Οι γονείς και τα παιδιά της Φλόγας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας καθώς και τον κ Πάρη Καπράλο για τον άψογο και υποδειγματικό συντονισμό και εποπτεία της όλης προσπάθειας, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν την έμπνευση και την αγάπη τους.

✫ ✬Aναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους στην http://www.myro.gr

✫ ✬Όλα τα έργα μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://www.myroauctions.gr