ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Φλόγα στο Athens Civil Society Festival 2023

Η Φλόγα στο Athens Civil Society Festival 202321-23 ΑΠΡ

Mία πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, που συνδέει όλα τα κομμάτια της πόλης και των ανθρώπων της, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 οργανώσεων και φορέων. Το 1ο Athens Civil Society Festival, που πραγματοποιείται στο Σεράφειο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου -με ελεύθερη είσοδο– είναι αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και στην αλληλεπίδρασή τους με την πόλη και τους κατοίκους της.

Τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ (από τις 10.00 έως τις 22.00) οι συμμετέχοντες φορείς θα παρουσιάσουν τις δράσεις, το έργο και το όραμά τους, ενώ όλοι μαζί θα αναδείξουν τη σημασία της προσφοράς και της συνεργασίας σε μία πόλη όπως η Αθήνα, με τη μεγάλη ανάγκη για αλληλεγγύη, αλλά και με τις απεριόριστες δυνατότητες να εκπέμψει το μήνυμα ότι «μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Είναι μία τεράστια γιορτή και μια ευκαιρία να βγούμε όλοι από το καβούκι μας. Να δούμε, να ακούσουμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Να διευρύνουμε το δραστήριο και ενεργό κομμάτι της Κοινωνίας των Πολιτών. Ευχαριστούμε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων και καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν στο Σεράφειο».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, από την πλευρά της, ανέφερε: «Το 1ο Athens Civil Society Festival είναι μία γιορτή ανοιχτή σε όλους, που έχει στόχο να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους και να αποτελέσει θεσμό για τον δήμο. Θα έχει χρώμα, φαντασία, άποψη και -κυρίως- φωνή. Είναι ένα μικρό δείγμα ενός μεγάλου «ευχαριστώ» στην Κοινωνία των Πολιτών για τη συνεργασία μας και για την πολύτιμη δράση της που δίνει πνοή στην πόλη».

Η ομάδα της Φλόγας στις 21, 22 & 23 Απριλίου θα βρίσκεται στο Athens Civil Society Festival στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από τις 10.00-18.00. 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα:

  • να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις της Φλόγας
  • να στηρίξουν τη Φλόγα αγοράζοντας προϊόντα από το περίπτερό μας