ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Φλόγα στο Winners Cup 2023

Η Φλόγα στο Winners Cup 202313-ΜΑΪ

250 Ογκολογικοί Ασθενείς από ολόκληρη την Ευρώπη, είναι έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο για το “Κύπελλο Νικητών 2023”

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη έκδοση του τουρνουά ποδοσφαίρου των παιδοογκολογικών τμημάτων. Μια μοναδική εκδήλωση ικανή να εξυψώσει την αξία του αθλητισμού, την παγκόσμια γλώσσα που ενώνει – γκρεμίζοντας τοίχους και φραγμούς, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά – και αντιπροσωπεύει το καλύτερο αντίδοτο σε οποιαδήποτε ασθένεια. Το τουρνουά Winners Cup, θα πραγματοποιηθεί στο «Κέντρο Ανάπτυξης Νέων ΚΟΝΑΜΙ σε μνήμη του Giacinto Facchetti» στο Μιλάνο.

Οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στο γήπεδο είναι νέοι άνθρωποι με πάθος για τον αθλητισμό και νοσηλεύονται, ή έχουν νοσηλευτεί με καρκίνο. Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από τριάντα ευρωπαϊκά παιδιατρικά ογκολογικά κέντρα και θα σχηματίσουν 16 ομάδες 12 παικτών η κάθε μία, συνολικά περίπου 250 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 15 έως 20 ετών. Η Φλόγα θα συμμετέχει στο τουρνουά με μια ομάδα 6 αγοριών και 6 κοριτσιών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Το τελευταίο τουρνουά, που έγινε το 2019, πριν την πανδημία, είχε προσελκύσει την προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Sergio Mattarella, ο οποίος είχε βραβεύσει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

Την εκδήλωση διοργανώνει η FC Internazionale Milano με τη συμβολή της RIA Money Transfer και την υποστήριξη της AMI (Minoranza Inter Shareholders), από το Ιταλικό Αθλητικό Κέντρο – Comitato di Milano, από την Ομάδα Εφήβων της ΑΙΕΟΠ (Ιταλική Ένωση Αιματολογίας και Παιδιατρικής Ογκολογίας), με την πολύτιμη υποστήριξη του Συλλόγου Λευκών Γαραβάγλια – που εδώ και χρόνια υποστηρίζει την Παιδιατρική Ογκολογία του Εθνικού Ινστιτούτου Όγκων στο Μιλάνο- και της ΦΙΑΓΟΠ (Ιταλική Ομοσπονδία Γονέων και Θεραπευμένων Παιδιατρικών Ογκοματολογικών Συλλόγων). Όντας πλήρως ευρωπαϊκή διοργάνωση, το τουρνουά χρηματοδοτείται επίσης από την SIOPE (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας).

Όπως ανέφερε η παιδοογκολόγος Andrea Ferrari: “Το Winners Cup είναι μια μοναδική εκδήλωση, μια υπέροχη γιορτή για κορίτσια και αγόρια που περνούν, ή πέρασαν, τόσο δύσκολες στιγμές. Το να τους κοιτάς στα μάτια, να τους βλέπεις να τρέχουν και να γελούν μαζί, να θυμώνουν για ένα δοκάρι ή ένα πέναλτι, να λένε ο ένας στον άλλον τις ιστορίες τους, να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον από μια ουλή, στο σώμα ή στην ψυχή, είναι μεγάλη συγκίνηση. Στόχος του τουρνουά είναι πάνω απ’ όλα να επιστήσει την προσοχή όλων στο γεγονός ότι οι έφηβοι είναι ασθενείς, σε μια μέση ηλικία μεταξύ παιδιατρικής ογκολογίας και ογκολογίας ενηλίκων. Και αυτό μερικές φορές δυσκολεύει την πρόσβαση σε περίθαλψη και την ένταξη στα κλινικά πρωτόκολλα.”

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα της Φλόγας!!!