ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ

Κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo Camp στην Ιταλία: Μέχρι 15/02 οι αιτήσεις για το καλοκαίρι 2024

Κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo Camp στην Ιταλία: Μέχρι 15/02 οι αιτήσεις για το καλοκαίρι 2024

Στην προσπάθεια μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των παιδιών που μάχονται τον καρκίνο, συμμετέχουμε στις κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και  Dynamo στην Ιταλία, οι οποίες  έχουν ιδρυθεί από τον διάσημο ηθοποιό Paul Newman, γνωστό και για το φιλανθρωπικό του έργο, με στόχο να φιλοξενούν στις μαγευτικές τους εγκαταστάσεις, παιδιά που αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μέσα σε πανέμορφες και άρτια οργανωμένες κατασκηνώσεις μακριά από τις συνεχείς θεραπείες και τις καθημερινές επισκέψεις στα νοσοκομεία, καθώς και μέσα από ένα πλήθος ομαδικών δραστηριοτήτων, όπως αναρριχήσεις, ιππασία, ψάρεμα, θέατρο και πολλά άλλα, τα παιδιά ζουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Το καθημερινό τους πρόγραμμα μελετημένο μέχρι και τη τελευταία του λεπτομέρεια, βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν το πρόβλημα υγείας τους, επιστρέφοντας χαρούμενα, και γεμάτα αυτοπεποίθηση.

 Στις κατασκηνώσεις μπορούν να συμμετέχουν όσα παιδιά έχουν νοσηλευτεί σε ογκολογικό τμήμα και

  • είναι μεταξύ 7-17 ετών
  • δεν βρίσκονται περισσότερο από 5 χρόνια εκτός θεραπείας
  • δεν έχουν πάρει μέρος σε προηγούμενες αποστολές
  • καθώς επίσης μπορούν να συμμετέχουν και τα αδέλφια τους σε διαφορετική κατασκηνωτική περίοδο.

Πώς συμμετέχει η Φλόγα

Αναλαμβάνουμε την οργάνωση και τη χρηματοδότηση της συμμετοχής των παιδιών από την Ελλάδα. Καλύπτουμε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και τυχόν μικροέξοδα που ενδεχομένως προκύψουν για τα παιδιά και τους συνοδούς. Η διαμονή στις κατασκηνώσεις είναι δωρεάν.

Παράλληλα οργανώνουμε τους συνοδούς που ταξιδεύουν και συνοδεύουν τα παιδιά μας καθ’ όλη την κατασκηνωτική περίοδο.  Οι συνοδοί είναι εθελοντές που μιλούν άπταιστα Αγγλικά, και πρέπει να είναι πάνω από 21 ετών. Συχνά είναι γιατροί από τα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, αποθεραπευμένα παιδιά της Φλόγας που έχουν ενηλικιωθεί και άλλοι εθελοντές, φίλοι της Φλόγας. Όλοι οι συνοδοί συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πριν το ταξίδι.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος ενημερώστε μας στο 210 7485000 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2024.