ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ

Μια μεγάλη στιγμή-Σταθμός-στην ιστορία της Φλόγας

Ένα καινούργιο κτίριο στη διάθεση της Φλόγας. Ένα ολόκληρο κτήριο 700 τ.μ., ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του “Σπιτιού” μας στην οδό Αιγίου στο Γουδή, χορηγία της κας ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ – ΚΡΙΤΙΚΟΥ στα παιδιά και τις οικογένειες μας.

Μετά από μια μικρή ανακαίνιση, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, θα έχουμε 9 νέα διαμερίσματα (1ος, 2ος & 3ος όροφος) για τη φιλοξενία οικογενειών. Με τα διαμερίσματα αυτά θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες, ειδικά των μεταμοσχευμένων παιδιών και δεν θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε ξενοδοχεία. Το ισόγειο θα διαμορφωθεί σε ένα ενιαίο μεγάλο χώρο εκδηλώσεων, όπου θα μπορούν τα παιδιά να αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους. Στο χώρο αυτό θα δεχόμαστε τις επισκέψεις μας, θα οργανώνουμε συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες, μικρές θεατρικές παραστάσεις και ότι άλλο θέλουν τα παιδιά μας. Σύντομα θα έχουμε τα εγκαίνια.

Στα 33 χρόνια της Φλόγας και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πληθώρα ανθρώπων και φορέων. Η επαφή αυτή είναι για μας μια πρόκληση, μια εμπειρία και μια γνώση μοναδική. Γιατί μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Γιατί μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε. Μαθαίνουμε να αγαπάμε και εκπαιδευόμαστε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, να επιμένουμε και κυρίως να διαβάζουμε την ανθρώπινη φύση. Νοιώθουμε λοιπόν ότι είναι υποχρέωση μας να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας, αυτές που αφορούν “ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ”, γιατί η χώρα μας αυτή την ώρα χρειάζεται πρότυπα. Μια κυρία με λίγα λόγια και σπουδαίο έργο, που δεν κάνει ελεημοσύνη με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της. Που η ίδια και η ζωή της είναι απλή και καθημερινή. Προσφέρει διακριτικά και συμμετέχει. Μια κυρία, ιδιώτης, η οποία μαζί με τον σύζυγο της, τον αείμνηστο Ιωάννη Κριτικό, έχει προσφέρει τεράστια ποσά από ίδιους πόρους, σε διάφορους φορείς, πού είναι δύσκολο να απαριθμήσει κανείς.

Μια κυρία που δεν αγαπάνε τα ΜΜΕ ακριβώς γι αυτό, γιατί είναι απλή και διακριτική και δεν διεκδικεί βραβεία. ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ, Αγαπημένη μας κα “Μπέτυ”, ευχαριστούμε γιατί μας εμπιστευτήκατε μια τόσο μεγάλη δωρεά. Μια δωρεά, του μισού εκατομμυρίου δεν είχαμε ποτέ στη Φλόγα. Ευχαριστούμε γιατί βρεθήκατε στη δρόμο μας και μας δώσατε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε. Εμείς, σας θέλουμε μαζί μας και κοντά μας. Το “Σπίτι” μας είναι “Σπίτι” σας και θέλουμε να είστε σίγουρη ότι η προσφορά σας θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καμιά φορά χρησιμοποιούμε το “Ευχαριστούμε” για ασήμαντους λόγους και όταν έχουμε πούμε ένα μεγάλο

“Ευχαριστούμε” είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε την ίδια λέξη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!! ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΣΑΣ.