ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Φιλαρμονικής Γαστουρίου, αφιερωμένη στη Φλόγα

Συναυλία Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Φιλαρμονικής Γαστουρίου, αφιερωμένη στη Φλόγα31-ΜΑΡ

Στις 31 Μαρτίου 2024, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, η διεθνούς φήμης συνθέτρια-βιολονίστα Ευανθία Ρεμπούτσικα πλαισιωμένη από 65 μουσικούς της ιστορικής Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας ΟΜΟΝΟΙΑ θα γιορτάσουν τα 126 χρόνια από την ίδρυση της τελευταίας.

Η δημοφιλής δημιουργός, έχοντας στη διαχρονική παρουσία της μια ιδιαίτερα καταξιωμένη και πολυβραβευμένη διαδρομή, συμπράττει μετά την περσινή sold out παράσταση με την ΟΜΟΝΟΙΑ και πλαισιώνεται τόσο από το γυναικείο όσο και από το αντρικό τμήμα της Χορωδίας Κέρκυρας που θα ερμηνεύσουν πολλά κομμάτια της δισκογραφίας της.

Σε επιλεγμένα σημεία του προγράμματος θα εμφανιστούν οι σχολικές χορωδίες του Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας, του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας και η χορωδία «Τα Χαμόγελα του Μον Ρεπό».

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει τόσο τις σπουδαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές της συνθέσεις («Πολίτικη Κουζίνα», «Αίθουσα του Θρόνου» κ.ά) όσο και τις μεγάλες δισκογραφικές τις επιτυχίες που έχουν ερμηνευτεί από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, το Γιάννη Κότσιρα, τη Νατάσσα Θεοδωρίδου κ.ά.

Την παράσταση θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης, την προετοιμασία της Χορωδίας Κέρκυρας έχει αναλάβει η μαέστρος της Δήμητρα Καλογεροπούλου, τη διδασκαλία της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας έχει αναλάβει η καθηγήτρια Έλλη Καρύδη, «Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό» η Αγάθη Κόσκινα και του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας ο Νίκος Δημητρόπουλος που έχει και την επιμέλεια όλης της εκδήλωσης, στην οποία θα πάρουν μέρος συνολικά 264 μουσικοί και χορωδοί.

Σημειωτεόν ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο έργο και την προσφορά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» υπέρ του οποίου θα διατεθεί μέρος των εσόδων.