ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Καταθυμωμένον…Ευαγγέλιον» για τη στήριξη της Φλόγας

Το «Καταθυμωμένον…Ευαγγέλιον» για τη στήριξη της Φλόγας03-ΜΑΪ

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, ώρα 19.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος») πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γεδεών Βούλη Το «Καταθυμωμένον…Ευαγγέλιον» από τις Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης.

Το “Καταθυμωμένον … Ευαγγέλιον” αποτελείται από ογδόντα αυτοτελείς ιστορίες, γραμμένες με ένα εντελώς προσωπικό ιδιότυπο συγγραφικό στυλ, διανθισμένο με ιστορική ακρίβεια, θεατρικότητα και χιούμορ, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν το δικό μας αμυντικό όπλο κατά… του “εχθρού – Θυμού”.

Το «Καταθυμωμένον…Ευαγγέλιον» μας θυμίζει πόσο ευχάριστη και παραστατική είναι η Ελληνική γλώσσα και πως αυτή σε καλά χέρια μπορεί να αναιρέσει την κλασσική έκφραση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Μέσα από την ανάγνωση, προκύπτει ότι στην πραγματικότητα οι εικόνες δεν καλλιεργούν την σκέψη, την κρίση και τη φαντασία, τόσο όσο o λόγος και οι λέξεις όταν είναι σωστά αραδιασμένες.

Η εκδήλωση τα είχε όλα: συγκίνηση, χιούμορ, προβληματισμό, λόγο, μουσική, χάπενινγκς  και καλό κρασί.

Το πολυπληθές κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις  των διακεκριμένων ομιλητών από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της κοινωνίας.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας, ΕΚΠΑ

Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηθοποιός – Σκηνοθέτης

Ανδριανή (Νούλη) Παπαδριανού, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος “ΦΛΟΓΑ”

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας

Χαιρετισμό απήυθυνε ο εκδότης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης

Συγκινητική ήταν η ομιλία του συγγραφέα του βιβλίου Γεδεών Βούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τη “Φλόγα” τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, στον οποίο  διαθέτει τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μιχάλης Παούρης για ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, σπάνιας ομορφιάς και μουσικής αισθητικής.