ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το La Fondation La Roche-Posay δίπλα στη «Φλόγα»: Φέρνοντας την ψυχολογική υποστήριξη σε πρώτο πλάνο

Το La Fondation La Roche-Posay δίπλα στη «Φλόγα»: Φέρνοντας την ψυχολογική υποστήριξη σε πρώτο πλάνο

Το La Fondation La Roche-Posay και η Childhood Cancer International προσπαθώντας να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και των οικογενειών τους έχουν αναπτύξει το πρόγραμμα «Μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά με καρκίνο». Στo πλαίσιo αυτό, φέτος χρηματοδότησαν την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς και παιδιά της Φλόγας. Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική συνεργασία, η οποία βέβαια, δεν είναι τυχαία. Και αυτό διότι το La Fondation La Roche-Posay στηρίζει εδώ και χρόνια το Childhood Cancer International (CCI) -τον μεγαλύτερο φορέα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας που ενώνει περίπου 190 συλλόγους γονιών και επιζώντων από όλο τον κόσμο- στον οποίο η «Φλόγα» είναι ιδρυτικό μέλος, συμμετέχοντας πολύ ενεργά σε όλες τις δράσεις του, ενώ από τον φετινό Οκτώβριο θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα και σε διεθνές επίπεδο.

Στην ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και στις οικογένειές τους , αναφέρθηκε η Διευθύντρια της La Roche-Posay, Μαριάννα Χαντάντ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακοίνωση αυτής της σημαντικής συνεργασίας που έγινε μέσα στον Σεπτέμβριο -μήνα αφιερωμένο στη μάχη εναντίον του παιδικού και εφηβικού καρκίνου. Όπως είπε η κυρία Χαντάντ, «τo έργο της Φλόγας το γνωρίζαμε ήδη, ξέραμε ότι πρόκειται για έναν σύλλογο γονέων που κάνει μία τρομερή προσπάθεια για να μπορέσει να εξασφαλίσει ότι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά, θα είναι διαθέσιμο». Σύμφωνα με την ίδια, λοιπόν, από την αρχή έγινε μία προσπάθεια να καλυφθούν άμεσα οι πραγματικές ανάγκες της «Φλόγας». Και μία από τις πλέον σημαντικές, ήταν εκείνη της ενίσχυσης της παροχής ψυχολογικής υποστήριξης.

Στη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης αναφέρθηκε, φυσικά, και η ψυχολόγος του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π&Α Κυριακού», Χαρά Λύρα, που απασχολεί η Φλόγα, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι «να βοηθήσουμε παιδιά και γονείς να προσαρμοστούν σε μία σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα».

Η συνεργασία του La Fondation La Roche-Posay με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», είναι κάτι παραπάνω από μία αισιόδοξη πρωτοβουλία. Είναι ένα σημαντικό βήμα να βελτιωθεί η ζωή των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους και είναι μόνο η αρχή σε μία ευρύτερη προσπάθεια με θετικό αντίκτυπο. Είμαστε ευγνώμονες που η La Roche-Posay βρίσκεται στο πλευρό της Φλόγας και ελπίζουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί το ίδιο εποικοδομητικά και στο μέλλον, προς όφελος των παιδιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν μια τόσο απειλητική για τη ζωή τους νόσο!