Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Τρέχουν με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους

floga-dromeisΠερίπου 40-50 ερασιτέχνες, αλλά έμπειροι δρομείς, φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ''ΦΛΟΓΑ'', οργάνωσαν την ομάδα Δρομέων της Φλόγας.
Η παρέα των δρομέων της ΦΛΟΓΑΣ, ξεκίνησε από 4-5 ερασιτέχνες δρομείς που βρίσκονταν κάθε Τετάρτη για προπόνηση στη Φιλοθέη στο άγαλμα του Έλληνα μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας. Η ομάδα αριθμεί ήδη πάνω από 90 μέλη, δρομείς μαραθωνίου και μακρινών αποστάσεων και τρέχει με τη φανέλλα της Φλόγας σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όταν ο δρομέας Μαραθωνοδρόμος και διοργανωτής αγώνων Παύλος Διακουμάκος βρέθηκε συμπτωματικά στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», γεννήθηκε η ιδέα να αφιερώσουν τους δρόμους τους σ ένα πολύτιμο σκοπό. Τον αγώνα του παιδιού με καρκίνο. Επισκέφτηκαν το "Σπίτι των παιδιών της Φλόγας" και τους μικρούς φιλοξενούμενους ασθενείς και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το έργο Συλλόγου και πήραν την απόφαση να τρέχουν για τη ΦΛΟΓΑ, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα παιδιά και τα προβλήματα τους και να κάνουν τη Φλόγα πιο γνωστή με το δικό τους τρόπο, από το δικό τους μετερίζι.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ιδέα στην υπόλοιπη παρέα, με νέο πνεύμα και την ανθρώπινη έμπνευση στα πόδια, η παρέα μεγάλωσε κι άλλο, φτάνοντας σήμερα να ξεπερνά τα ενενήντα μέλη. Συναντιόνται με ενθουσιασμό να τρέξουν και να συζητήσουν για το σκοπό τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες. Έτσι, κάθε Τετάρτη απόγευμα, δρομείς από όλα τα μέρη της Αθήνας, η πλειοψηφία εργαζόμενοι και οικογενειάρχες, συναντιόνται για τον κοινό τους σκοπό. Κάποιοι έχουν πλούσια και πολυετή εμπειρία στο δρομικό χώρο, ενώ άλλοι είναι νέοι και ο σκοπός της ΦΛΟΓΑΣ αποτέλεσε κίνητρο να τρέξουν πιο οργανωμένα από ότι συνήθιζαν.
Κάποιοι δρομείς έχουν εμπειρία καρκίνου σε δικά τους κοντινά πρόσωπα, ενώ οι περισσότεροι απλά θέλουν να τρέξουν για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Πιστεύουν πως σήμερα ο άνθρωπος έχει αποξενωθεί από τον συνάνθρωπο του σε μεγάλο βαθμό, και είναι μεγάλη ανάγκη να κοιτάμε λίγο πιο πέρα από τους εαυτούς μας να δώσουμε τα χέρια και να έρθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπό μας που περνάει δύσκολες στιγμές.
mara8onodromoi06Οι δρομείς φόρεσα φανέλα με το λογότυπο της ΦΛΟΓΑΣ. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων που συμμετέχουν να μην περάσουν απαρατήρητα, να προβληματίσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να αποτελέσουν ερέθισμα για άλλους δρομείς του Μαραθωνίου αλλά και για τους θεατές να ρωτήσουν να μάθουν τι είναι η ΦΛΟΓΑ. Μια κίνηση που ευχόμαστε να αποτελέσει μαζική και αποτελεσματική ενημέρωση, αν την αγκαλιάσει και ο Τύπος όπως περιμένουμε και ελπίζουμε.
Παράλληλα με την προπόνηση φορώντας την φανέλλα της Φλόγας μέλη της ομάδας των δρομέων της Φλόγας συμμετείχαν και σε κάποιους αγώνες Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού.
Είναι απίστευτη η αγάπη που ενώνει και κινεί την ομάδα, μία σφιχτά δεμένη οικογένεια. Όλη την εβδομάδα περιμένουν να φτάσει η Τετάρτη, η ημέρα της κοινής προπόνησης για «να τρέξουν για τα παιδιά!».
mara8onodromoi13Η παρέα των δρομέων δεν αρκέστηκε μόνο στο συμβολισμό. Ο καθένας σχεδίασε και συγκεντρώνει χρήματα για τον σύλλογο στο οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζοντας τόσο την καχυποψία όσο και το δισταγμό της ελληνικής κοινωνίας, καθένας από την ομάδα ονειρεύεται πως η προσπάθεια μας θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της ΦΛΟΓΑΣ.
Οι δρομείς της «ΦΛΟΓΑΣ» σε διάφορες ευκαιρίες έχουν εξηγήσει γιατί τρέχουν για την Φλόγα. Ιδού μερικές αυθεντικές απαντήσεις: «'Ο καθένας μας τρέχει για το δικό του λόγο, αλλά όταν τρέχεις για κάποιο σκοπό τοτέ το συναίσθημα είναι διαφορετικό», «'Βγαίνεις από τα στενά όρια της προπόνησης, νοιώθεις ότι η ψυχή σου πετάει», «Όλοι κοιτάμε να δούμε πότε θα έρθει η Τετάρτη της Φλόγας», «Είναι η δική μας μέρα αγώνα για τα παιδιά που αγωνίζονται κάθε μέρα», «Φοράμε τη φανέλα της «ΦΛΟΓΑΣ» και τρέχουμε στους δρόμους. Πετάμε», «Σκοπός μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος, μέσα από την προσπάθειά μας και να αφυπνιστεί για τον Ξενώνα της Φλόγας. Αυτή την μεγάλη αγκαλιά», «Με ενδιαφέρει να βλέπουν συνέχεια με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ στην καρδια μας και να πιστέψουν ότι βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες, βοηθάνε τον εαυτό τους».

Ημερολόγιο Ομάδας Δρομέων μακρινών αποστάσεων Συλλόγου Φλόγα

Κοινότητα Facebook της Φλόγας

Προγράμματα της Φλόγας

  • 1
  • 2