Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Δελτία τύπου

15 Φεβρουαρίου 2018: Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

Ο καρκίνος προσβάλλει και τα παιδιά!


Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή νόσος. Αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, τους εφήβους και νεαρούς ενήλικες, (εκτός από τα ατυχήματα).
Παιδιά και έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένη ομάδα σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία και κλινικές με στόχο την ολιστική προσέγγιση.


 Κάθε χρόνο στην Ευρώπη

 • πραγματοποιούνται 15.000 νέες διαγνώσεις σε παιδιά μέχρι 15 χρονών και 20.000 σε εφήβους και νέους ενήλικες ηλικίας 15 μέχρι 24 χρονών.
 • 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.
 • Κάθε μέρα 20 περίπου παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

 Στη χώρα μας νοσούν από καρκίνο 320 περίπου παιδιά το χρόνο.  Ποσοστό 70 – 80%  από αυτά νοσηλεύονται στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, 20 – 25% στη Θεσσαλονίκη και 5% περίπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ οι έφηβοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία των ενηλίκων.

"Κάποια παιδιά, έχουν αθεράπευτη αγάπη για τη ζωή"

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη.
Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα και σημασία στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
Η ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας θέτει στη διάθεση των παιδιών νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία και νέες πρακτικές, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα ίασης σε ποσοστό περίπου 80%.
Στόχος και επιδίωξη μας να προσφέρουμε στο Ελληνόπουλο ίσες ευκαιρίες ίασης με κάθε παιδί στα μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το επιστημονικό προσωπικό που θα εφαρμόσει τις νέες πρακτικές στη χώρα μας, υπάρχει και αγωνίζεται μαζί μας.

 1. Η πρόσληψη μονίμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ
 2. Η διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια.
 3. Η συνεχής ανανέωση και συντήρηση του διαγνωστικού και θεραπευτικού ιατρικού εξοπλισμού.
 4. Ευελιξία στην κίνηση του φαρμάκου, επιτάχυνση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα.
 5. Δημιουργία δομών για την παρακολούθηση των απώτερων συνεπειών.
 6. Έγκριση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες κ.α.)

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας


Αιγίου 6-8 Γουδή
115 27 Αθήνα
τηλ. 210 7485000 

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
site: www.floga.org.gr
eshop: eshop.floga.org.gr

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ

Η Φλόγα θέτει σε λειτουργία το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» (Β.Μελά 29 Α, Χολαργός) για τη φιλοξενία εφήβων που νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα και άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’ στις 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Ο Νικόλαος Καμαράτος και η σύζυγος του Ιωάννα Καμαράτου είναι γνωστοί για το κοινωνικό τους έργο. Ο Νικόλαος απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2012, όμως η σύζυγος του Ιωάννα εξακολουθεί να τιμά τη μνήμη του και να συνεχίζει αυτή το έργο που μαζί είχαν σχεδιάσει.
Η επιθυμία τους να στηρίξουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο βρήκε ανταπόκριση και άξιους συμμάχους. Αρχικά, τον τότε εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Χολαργού Γεώργιο Αργυράτο και στη συνέχεια τον σημερινό Προϊστάμενο Εφημέριο Αρχιμανδρίτη Ειρήναρχο.
Έτσι, με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Χολαργού, παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α, το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου.
Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρείχε την πλήρη υποστήριξη του.
Το ζεύγος Καμαράτου με απόλυτη ευαισθησία και συνέπεια προχώρησε στην ανέγερση των δύο κτηρίων με δική τους αποκλειστική χρηματοδότηση, το οποίο είναι σήμερα έτοιμο να δεχθεί για φιλοξενία εφήβους και νέους ενήλικες που νοσούν από καρκίνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Φιλική συμβολή στην παρακολούθηση των εργασιών παρείχαν οι Μηχανικοί Δημήτριος Αργυρόπουλος και Μυρτώ Αργυροπούλου.
Το κόστος, την επίβλεψη και τη συνολική ευθύνη λειτουργίας για τη δωρεάν φιλοξενία 8 οικογενειών ανέλαβε η Φλόγα.
Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σημειώνουμε ότι η διαχρονική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο έργο της Φλόγας είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση του έργου του Συλλόγου.
Με το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» η Φλόγα αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα- για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.
Τα παιδιά, οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής ηλικίας

bothlogos

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 - 12:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
ΑΙΓΙΟΥ 9 & ΑΡΚΑΔΙΑΣ 60 ΓΟΥΔΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.
ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOPE), αφιερώνει την 7η Μαρτίου 2017 στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τα προβλήματα και τα επιτεύγματα της ιατρικής στο χώρο του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Με την αφορμή αυτή, η ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο, και η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) διοργανώνουν κοινή Συνέντευξη τύπου σε μια προσπάθεια να προωθήσουν και να προβάλλουν την ενημέρωση αυτή και στην Ελληνική κοινωνία.

Στη διάρκεια της συνέντευξης θα πραγματοποιηθεί έγκυρη, υπεύθυνη και αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας, θα παρουσιαστούν τα μεγάλα επιτεύγματα και η πρόοδος της ιατρικής που τίθενται στη διάθεση των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, τα προβλήματα καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης της ιατρικής φροντίδας.

Παρόντες θα είναι έγκριτοι επαγγελματίες της υγείας (ΕΕΠΑΟ), οι ασθενείς (ΦΛΟΓΑ) και οι «επιβιώσαντες» (ΚΥΤΤΑΡΟ), οι οποίοι θα καλύψουν κάθε πλευρά του προβλήματος και θα φωτίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη ζωή και την υγεία.

Η συνέντευξη πραγματοποιείται την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, μία ημέρα πριν την σχετική συνεδρίαση στην Ευρωβουλή που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.

ΦΛΟΓΑ - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Αιγίου 6 – 8 11527 Γουδή
Τηλ.: 210 7485000
Fax: 210 7772421
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ΕΕΠΑΟ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

eepap

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καρκίνου στο παιδί (International Childhood Cancer Day) – 15 Φεβρουαρίου 2017 – το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) θέλει να τονίσει τη συνεχή και αξιοσημείωτη πρόοδο, που επιτυγχάνεται στην αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο. Νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, νέες θεραπείες, με την εφαρμογή και συνεργατικών πρωτοκόλλων προστίθενται στις ήδη καθιερωμένες δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο καρκίνος στο παιδί, παρά τη σπανιότητά του, αποτελεί αντικείμενο συνεχούς ενασχόλησης επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο λόγω της σοβαρότητάς του ως πάθησης αλλά και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας της επιστημονικής κοινότητας απέναντι στους μικρούς ασθενείς. Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η ιατρική έρευνα οδηγεί και σε εξατομίκευση των θεραπειών, σε μια προσπάθεια αύξησης της αποτελεσματικότητας και μείωσης των άμεσων και απώτερων επιπλοκών.

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι οι μικροί ασθενείς μας να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή και διαθέσιμη από πλευράς επιστήμης θεραπεία και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουμε τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα ζωής. Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού μας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγοι καταβάλουν με αυταπάρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη αντιμετώπιση των μικρών ασθενών. Στη μάχη αυτή κρίσιμο ρόλων παίζουν σύλλογοι -  φορείς οι οποίοι στέκονται δίπλα μας ως πολύτιμοι αρωγοί καλύπτοντας αρκετές φορές τις αδυναμίες της πολιτείας ειδικά μέσα στο συγκεκριμένο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις από πλευράς προσωπικού και πόρων, οι μικροί ασθενείς μας θεραπεύονται άρτια και αποτελεσματικά. Από επιστημονικής πλευράς καταβάλλεται επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια για πρόοδο στην έρευνα και εκπαίδευση. Κάθε νέο επίτευγμα της επιστημονικής κοινότητας γίνεται προσπάθεια να είναι άμεσα εφαρμόσιμο στους μικρούς ασθενείς μας μέσω συμμετοχής της Εταιρείας μας συνολικά, και των μελών μας ειδικότερα, σε διεθνή συνεργατικά  πρωτόκολλα και συναντήσεις. Με τον τρόπο αυτό οι ασθενείς μας λαμβάνουν ακριβώς την ίδια θεραπεία με όλα τα παιδιά που συμμετέχουν παγκοσμίως στις ίδιες συνεργατικές μελέτες.

Η πρόσφατη διοργάνωση στη χώρα μας (Αθήνα - Ρόδος) υπό την αιγίδα της ΕΕΠΑΟ συναντήσεων παγκόσμιου ενδιαφέροντος αναδεικνύουν αυτή τη δραστηριότητα: 27η Ετήσια Σύνοδος της Διεθνούς Ομάδας Μελετών BFM (I BFM SG, http://www.ibfm2016.org), 10ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Λευχαιμία στην Παιδική Ηλικία, 10η Συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εργασίας για τις Παιδιατρικές Νόσους  με στόχευση τις εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση της λευχαιμίας σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τις κυτταρικές θεραπείες (Pediatric Diseases Working Party – PDWP),  5η Διεθνής Συνάντηση των Νοσηλευτών Παίδων  στις μονάδες μεταμόσχευσης μυελού οστών (Pediatric Diseases Nurses Group – PDNG).

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της SIOPE (the European Society for Paediatric Oncology) για τα επόμενα 10 χρόνια, η Εταιρεία μας – ως μέλος της SIOPE - θα πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για αύξηση των ποσοστών ίασης παιδιών και εφήβων με καρκίνο αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους επιβιώσαντες σε συνεργασία με γονείς και αποθεραπευμένους. Το σύνθημα που ακούστηκε στην SIOPE SOCIETY DAY στα πλαίσια του ECCO 2017 στις 27 Ιανουαρίου 2017 «τα παιδιά πρώτη προτεραιότητα» θα είναι ο φάρος για όλους μας με μέτρο επιτυχίας τα 10 χρόνια ελεύθερα νόσου αλλά και απώτερων συνεπειών.

Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια για βελτίωση της φροντίδας του παιδιού με καρκίνο. Ζητάμε από την Πολιτεία να συνδράμει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις. Καλούμε όλους να συνεισφέρουν στην καθημερινή μάχη ζωής που δίνουν οι μικροί ήρωες. Καθένας μας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης ή εθελοντής δότης μυελού των οστών. Καθένας μας μπορεί να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους.

Εμείς, ως Επιστημονική εταιρεία θα συνεχίσουμε παρά τις όποιες αντιξοότητες να παλεύουμε καθημερινά μαζί με ασθενείς, οικογένειες και φίλους ώστε η φλόγα της πίστης και ελπίδας για την οριστική νίκη να παραμένει άσβεστη.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει εξίσου τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη. Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας.
Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, ποσοστό 75% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία, μπορεί να ιαθεί. Τα ίδια ποσοστά ίασης έχουμε και στη χώρα μας, όπου νοσούν 350 παιδιά περίπου κάθε χρόνο.
Οι γονείς, για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημα τους.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :
στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση και για το λόγο αυτό χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Σχετικά με την Φλόγα
ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και διαθέτει γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Σήμερα η Φλόγα έχει καθιερωθεί σαν βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.
Αιγίου 6-8 Γουδή
115 27 Αθήνα
τηλ. 210 7485000 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.floga.org.gr

Η τέχνη στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο

✥ ✦Δελτίο Τύπου
Η τέχνη στην υπηρεσία των παιδιών με καρκίνο
Μια τυχαία συνάντηση μας στα πλαίσια ενός συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, έγινε η αφορμή για την υλοποίηση μιας παλιάς επιθυμίας μας να αξιοποιήσουμε τις μάσκες ακινητοποίησης των παιδιών που υποβάλλονται σε ακτινοβολία, σε μια προσπάθεια να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τον αγώνα τους. Φωτογραφία Μάσκας Εδώ
Η άμεση ανταπόκριση και η ευαισθητοποίηση του κ Σταύρου Μυρωνίδη, Ιδρυτή της Myro Gallery, Greek Marble Initiatives κ.α, έδωσε μορφή και πνοή στις μάσκες των παιδιών μας, μετατρέποντας τις σε πραγματικά έργα τέχνης που πολλά έχουν να διδάξουν για πόνο, για δύναμη, για καρτερικότητα, για υπομονή και επιμονή.
Η ακτινοθεραπεία είναι ένα από τα βασικά όπλα της επιστήμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, η ραγδαία εξέλιξη της οποίας αυξάνει θεαματικά τα ποσοστά ίασης. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να γίνει αιτία σοβαρών παρενεργειών αν γίνει σε μη κατάλληλους χώρους και εξοπλισμό, δεδομένου ότι πραγματοποιείται στην ηλικία της ανάπτυξης και εξέλιξης των ιστών.
Οι μάσκες ακινητοποίησης είναι ατομικές για κάθε παιδί και αποτελούν το βασικό εξοπλισμό προστασίας για την πραγματοποίηση της ακτινοθεραπείας. Κάθε μία μάσκα διαμορφώνεται ξεχωριστά και ειδικά για κάθε παιδί, παίρνει τη μορφή του και το συντροφεύει σε όλες τις ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται. (15-30 περίπου)
Μάσκες, που χάρη στη μεσολάβηση του κ. Πάρη Καπράλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Οίκου Δημοπρασιών Myro Antiques House, Greek Marble Initiatives κ.α. πέρασαν στα χέρια ταλαντούχων καλλιτεχνών και αποτέλεσαν τη βάση και την έμπνευση για τη δημιουργία μοναδικών και πραγματικά αξιόλογων έργων τέχνης.
Έργα εμπνευσμένων ανθρώπων που συνδέουν την τέχνη με τη συμμετοχή και την αγάπη ανθρώπου σε άνθρωπο. Έργα που στόχο έχουν, πέρα από τη χαρά και την αισθητική της τέχνης, να στηρίξουν έμπρακτα και να δώσουν ώθηση και δύναμη στον αγώνα τόσων και τόσων παιδιών, για να κερδίσουν αυτή την ίδια τη ζωή τους.
Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την εικονογράφηση του μοναδικού Εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά στη χώρα μας, στο Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού στην Αθήνα.
Οι γονείς και τα παιδιά της Φλόγας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας καθώς και τον κ Πάρη Καπράλο για τον άψογο και υποδειγματικό συντονισμό και εποπτεία της όλης προσπάθειας, καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που κατέθεσαν την έμπνευση και την αγάπη τους.
--Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας


✧ ✩ Δελτίο Τύπου του Oίκου Myro Antiques House Εδώ:
✫ ✬Aναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους στην http://www.myro.gr
✫ ✬Όλα τα έργα μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://www.myroauctions.gr
✫ ✬Σχετικά με τoν Οίκο δημοπρασιών Myro Antiques House θα βρείτε εδώ
✧ ✩Σχετικά με τη Φλόγα θα βρείτε Εδώ: http://www.floga.org.gr

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Μια τεράστια και μοναδική προσπάθεια ολοκληρώθηκε !!

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΖΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ είχε την πρωτοβουλία και πρωτοστάτησε για τη συγκέντρωση 20 περίπου τόνων από καπάκια.
Η συμμετοχή το κόσμου συγκινητική. Καπάκια από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν στην Αθήνα για να γίνουν μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά της Φλόγας.
9 πλυντήρια, 2 στεγνωτήρια, 9 μιξεράκια και 6 καφετιέρες παραδόθηκαν σήμερα για να εξοπλίσουν το νέο «Σπίτι της Φλόγας» που θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες.
Μια προσπάθεια που χρειάστηκε απίστευτο χρόνο, κόπο, όρεξη, πείσμα μα πάνω από όλα αγάπη και έμπνευση.
Μια προσπάθεια που απέδειξε στη πράξη την αξία της προσφοράς ανθρώπου σε άνθρωπο. Την αξία του συμμετέχω, απλώνω το χέρι μου στο διπλανό μου και προσφέρω το ελάχιστο που μπορώ !!
Ακόμα και αυτό το ελάχιστο όταν το κάνουμε όλοι μαζί μπορεί να γίνει μεγάλο.
Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Η Roche Hellas στηρίζει τη Φλόγα στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας

Αθήνα, 19 Μαΐου 2016 – Με πρωτότυπο τρόπο και σε συνεργασία με την Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Roche Hellas για την οικονομική υποστήριξη της «Φλόγας», στο πλαίσιο του φετινού 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας.

Μέσα από την παρουσία της στο μεγαλύτερο ογκολογικό συνέδριο της χώρας, η Roche Hellas, έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν έμπρακτα στο παιδί που νοσεί από καρκίνο με έναν εύκολο και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

Για κάθε μια στάση των συνέδρων στο εκθεσιακό περίπτερο της Roche Hellas και με κάθε «χτύπημα» της κάρτας διαπίστευσής τους, η Roche Hellas προσέφερε ένα συμβολικό ποσό στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας συνολικά 3.000 ευρώ.

Με τη σημαντική υποστήριξη της Roche Hellas και της ΕΟΠΕ η «Φλόγα» θα ενισχύσει την προσπάθεια της για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών.

Σχετικά με τη Φλόγα

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Το σωματείο συμπαραστέκεται στις οικογένειες και για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι οχτώ φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές. Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.

Σχετικά με την ΕΟΠΕ

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο, με σκοπό την προώθηση του γνωστικού αντικειμένου της Κλινικής Ογκολογίας. Η ΕΟΠΕ ιδρύθηκε το 1985 και αποτελείται από 270 μέλη, επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που αντιπροσωπεύουν το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας στην Παθολογική Ογκολογία. Για την καλύτερη υποστήριξη των νέων Oγκολόγων, το 2005 η ΕΟΠΕ δημιούργησε την Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ), η οποία απαριθμεί σήμερα 220 μέλη. Για την επίτευξη του σκοπού της η Εταιρεία, μεταξύ άλλων, διοργανώνει δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και έρευνας για τον καρκίνο, διαλέξεις, συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Πλήθος επιστημονικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της, υποστηρίζει ερευνητικές προσπάθειες και χορηγεί υποτροφίες για τη μετεκπαίδευση νέων Ογκολόγων στο εξωτερικό. Επιπλέον, συνεργάζεται με παρεμφερείς οργανισμούς του ελληνικού και διεθνούς χώρου, καθώς και με συλλόγους καρκινοπαθών και ενημερώνει για τις επιστημονικές εξελίξεις και τις δραστηριότητές της με τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει (www.hesmo.gr, www.neaeope.gr, Forum of Clinical Oncology www.degruyter.com/view/j/fco), ενώ παράλληλα συντάσσει και συντονίζει θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα για την καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια η ΕΟΠΕ, παρ’ όλη την κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, παραμένει συνεπής, δραστήρια και εξωστρεφής.

Η "Φλόγα" στο Μανχάταν

Η "Φλόγα" στο Μανχάταν
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

10346197 10153233423143359 5271439533167556927 n

Μία μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη με σκοπό την στήριξη του «Σπιτιού» των παιδιών της "Φλόγας". Η πρωτοβουλία ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου Νεράι στο Μανχάταν, Σπύρο Μενεγάτο ο οποίος θα προσφέρει αφιλοκερδώς τον χώρο του εστιατορίου για την διοργάνωση αυτής της φιλανθρωπικής βραδιάς καθώς και το γεύμα για τους περίπου 100 προσκεκλημένους που θα παρευρεθούν εκεί.

Ο Σπύρος Μενεγάτος, ιδιοκτήτης του Νεράι στο Μανχάταν
image003

Το κόστος του κάθε εισιτηρίου για τον καθένα που θα δώσει το παρών στην φιλανθρωπική εκδήλωση ανέρχεται στις 2000$ και τα χρήματα προορίζονται εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση της "Φλόγας" στην Αθήνα. Μάλιστα το καθένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στην "Φλόγα" έχουν στείλει τις δικές τους ζωγραφιές ως ένα δείγμα της αγάπης τους και του "ευχαριστώ" τους προς όσους θα πληρώσουν τα χρήματα για να βρίσκονται στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
image005

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας διά της Προέδρου εξέφρασε με επιστολή τις ευχαριστίες του στον Σπύρο Μενεγάτο για την απόφασή του να συνδράμει ενεργά στο έργο του Συλλόγου που υπό την συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνο μέσα από χορηγίες ιδιωτών και φορέων, χωρίς καμία κρατική υποστήριξη ή βοήθεια.

Τα παιδιά στον ξενώνα της "Φλόγας"
image007

Την συγκεκριμένη εκδήλωση αγκάλιασε με την υποστήριξή του και το Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αμερικανικά μίντια για να καλύψουν δημοσιογραφικά την συγκεκριμένη βραδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση στηρίζουν με έργα τους και δύο καλλιτέχνες από την Αθήνα, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τον Σπύρο Μενεγάτο να εκθέσουν τα έργα τους δωρεάν στο Νεράι του Μανχάταν.

Πρόκειται για τον αναγνωρισμένο φωτογράφο Ανδρέα Θεολογίτη, ο οποίος έκανε δωρεά το έργο του με τίτλο Mer du Nord 02.
image009

και ο ζωγράφος Petros Santos με το έργο του Reflections of the summer.
image011

Δωρεές για την φιλανθρωπική εκδήλωση για την Φλόγα μπορούν να γίνουν και από την Ελλάδα πατώντας σε αυτό το link:
https://nerainyc.com/giving/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (3)

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, θέλουμε να σημειώσουμε ως θετική εξέλιξη την υπόσχεση του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία θα παραταθεί η σύμβαση του Επικουρικού ιατρού του ΚΕΕΛΠΝΟ που λήγει στις 2/10/2015.

Επίσης, θετική θεωρούμε και την υπόσχεση του Υπουργείου Υγείας ότι θα γίνει άμεση πρόσληψη και τρίτου επικουρικού ιατρού, εξειδικευμένου στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία, με σύμβαση διάρκειας 2 ετών.

Η πρόσληψη μόνιμης ιατρού στο Τμήμα που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας είναι θετική και θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Επί του παρόντος θα πρέπει να λάβει την απαραίτητη εξειδίκευση.

Είναι θετικό και εφόσον βέβαια τα παραπάνω υλοποιηθούν, ότι το τμήμα επί του παρόντος θα συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια, με οριακό αριθμό ιατρών. Η Φλόγα θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση του ενός ακτινοφυσικού που απασχολείται σαν "Πανεπιστημιακός Υπότροφος" στο τμήμα.

Το θέμα όμως δε λήγει εδώ. Θα πρέπει χωρίς καθυστέρηση το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στη δέσμευση του ότι θα προκηρύξει άμεσα θέση Επιμελητή Α (ΕΣΥ). Η προκήρυξη θα πρέπει να συμπληρωθεί με την προκήρυξη ενός "Επιμελητή Β" και ενός Ακτινοφυσικού, με εμπειρία στην Παιδιατρική Ακτινοθεραπευτική.Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις κινήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θετική απόφαση του Υπουργού Υγείας, που στόχο έχει τη θεραπεία των παιδιών μας, με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΟΓΑΣ

ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η Φλόγα δεν απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Η Φλόγα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινωνία, αναδεικνύει, επισημαίνει, προβάλλει τα προβλήματα και πρώτη συμμετέχει όσο μπορεί στην επίλυση τους.

Η Φλόγα και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αναλογιζόμενη την κρίση που επηρεάζει όλους μας, όταν διαπιστώνει "προβλήματα" σε ότι αφορά το παιδί με καρκίνο, προχωρά στην επίλυση τους χωρίς διαμαρτυρίες και δημοσιότητα. Ήδη από διετίας καλύπτουμε το κόστος (25.000 € ετήσιο για κάθε ιατρό) για την απασχόληση 5 "Ιατρών - Πανεπιστημιακών Υποτρόφων" (ένα ιατρό σε κάθε ένα από τα 3 ογκολογικά τμήματα, ένα ιατρό στη Μονάδα Μεταμόσχευσης και ένα ακτινοφυσικό στο Ακτινοθεραπευτικό τμήμα) ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες προκηρύξεις και ενέργειες σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή, ώστε ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί, δηλαδή 10 συνολικά ιατροί.

Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες παραδόθηκε από τη Φλόγα Υπερηχητομογράφος στο Αγία Σοφία , (105.000 €) καρδιολογικός υπέρηχος και αναισθησιολογικός σταθμός στο Αγλαΐα Κυριακού, (65.000 €) ενώ η συνολική προσφορά της φλόγας τα τελευταία χρόνια στα δυο παιδιατρικά νοσοκομεία υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ.

Το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει - έχει επανειλημμένα ενημερωθεί και από μας και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου - ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα είναι ένα ιδιαίτερο τμήμα. Ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι προχωρημένης τεχνολογίας, ο μοναδικός στην Ελλάδα για παιδιά και οι άνθρωποι που θα τον χειρίζονται θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη και συνεχή εκπαίδευση στο συγκεκριμένο εξειδικευμένο λογισμικό.

Είμαστε εθελοντές γονείς και αγωνιούμε για την υγεία των παιδιών μας, γιατί γνωρίζουμε πόσο απαραίτητη είναι η εκπαίδευση αυτή για την ασφαλή ακτινοβολία. Αν υπήρχε τρόπος να επιλύσουμε το θέμα μόνοι μας, δεν θα ζητούσαμε τη βοήθεια του Υπουργείου, όπως τόσο συχνά κάνουμε τώρα τελευταία. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε - και το έχουμε ήδη προτείνει - είναι να αναλάβουμε το οικονομικό κόστος εάν το Υπουργείο δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για άμεση πρόσληψη.

Το αίτημα μας αφορά την άμεση πρόσληψη και τοποθέτηση 2 μονίμων Ακτινοθεραπευτών ιατρών και 1 τουλάχιστον ακτινοφυσικού ΕΣΥ, με παράκαμψη της γραφειοκρατίας και επίσπευση της διαδικασίας. Τα άτομα αυτά θα αναλάβουν υπεύθυνα την άδεια λειτουργίας από τον Δημόκριτο και θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό για τη λειτουργία του τμήματος και την εκπαίδευση των νέων επικουρικών επιστημόνων που θα πλαισιώσουν το τμήμα στο μέλλον.

Απαντώντας την ανακοίνωση του Υπουργείου θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.

1. Στο τμήμα σήμερα απασχολείται (από το 2011) ένας και μοναδικός επικουρικός ιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκπαιδευμένος και ικανός να κάνει ακτινοβολίες με ασφάλεια στα παιδιά. Η σύμβαση του λήγει τον Σεπτέμβριο 2015.

2. Ο δεύτερος επικουρικός ιατρός που σωστά επικαλείται το Υπουργείο, προσλήφθηκε τον Μάιο - (χωρίς εμπειρία σε παιδιά για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο που ήδη είχε 18 μήνες και είχε εκπαιδευτεί) επομένως δεν είναι ακόμα έτοιμος να αναλάβει με ασφάλεια τη σχεδίαση παιδιών.

3. Ο τρίτος επικουρικός που - κατά την ανακοίνωση του Υπουργείου θα έρθει σύντομα - δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει και το σπουδαιότερο δεν θα υπάρχει κανείς να τον εκπαιδεύσει, αφού ο μοναδικός εκπαιδευμένος επικουρικός θα φύγει τον Σεπτέμβρη.

4. Η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τη προκήρυξη της θέσης για "Επιμελητή Β". Το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει ημερομηνία πρόσληψης και όχι προκήρυξης, γιατί το διάστημα που μπορεί να μεσολαβήσει από τη προκήρυξη μέχρι την πρόσληψη μπορεί να είναι και 1 χρόνος ή και παραπάνω.

5. Επομένως η λύση που προτείνει το Υπουργείο δεν συνηγορεί στη συνέχιση αλλά αντίθετα οδηγεί στη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος.

6. Σημειώνεται ότι από το 2011 που λειτούργησε το τμήμα και μέχρι σήμερα, λόγω αυτής ακριβώς της συνεχούς εναλλαγής προσώπων, δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός και δεν έχουν εφαρμοστεί όλες οι δυνατότητες του, οι οποίες αποτελούν την τελευταία λέξη της επιστήμης στη ακτινοβολία.

Υπάρχουν προηγμένες εφαρμογές (π.χ. IMRT) που ενώ ο εξοπλισμός μπορεί να τις υποστηρίξει, δεν εφαρμόζονται γιατί απαιτείται ιδιαίτερη, σοβαρή και συνεχής εκπαίδευση στις νέες αναβαθμίσεις του λογισμικού, εκπαίδευση η οποία δεν είναι δυνατόν να δοθεί στους συνεχώς εναλλασσόμενους
επικουρικούς ιατρούς.

Τελειώνοντας, θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να γνωρίζει και αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ιατρικής επιστήμης. Οι ιατροί που φεύγουν σε σύνταξη και δεν αντικαθίστανται, συνεχώς αυξάνονται. Οι νέοι γιατροί που -ίσως- θα μπουν αργότερα, δεν θα είναι σε θέση να ασκήσουν σωστή ιατρική, χωρίς συνεργασία με τους παλαιότερους. Αν σταματήσει η διαρκής, ομαλή ανανέωση προσώπων, διακόπτεται η αλυσίδα της ενημέρωσης και μετάδοσης της γνώσης της ιατρικής και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα δούμε την απαξίωση της ιατρικής φροντίδας, άσχετα από τον αριθμό των ιατρών που θα υπηρετούν. Αντίθετα με άλλες επιστήμες, η ιατρική
βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και απαιτεί συνεχή ενημέρωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Απαιτεί εκτός από συνέπεια και συνέχεια.

Έχουμε κουραστεί να ακούμε μόνο για τους επίορκους γιατρούς που λυμαίνονται τη δημόσια υγεία. Σήμερα, ας μιλήσουμε για την πλειοψηφία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, που με εντιμότητα και προσωπική αυτοθυσία προσπαθούν να καλύψουν τα κενά του συστήματος.

Κοντά στους ανθρώπους αυτούς, θα πρέπει να σταθούμε πολιτεία και γονείς για να τους εξασφαλίσουμε όλα εκείνα τα μέσα και τις συνθήκες εργασίας που απαιτούνται, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.......

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χιλιάδες φίλους μας που μας εμπιστεύονται το υστέρημα τους και μας δίνουν έτσι την δυνατότητα να βελτιώνουμε την ιατρική φροντίδα των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που άκουσαν την αγωνία μας και προβάλλουν την προσπάθεια μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

1.Ένας από τους βασικούς στόχους της Φλόγας από την ίδρυση της, το 1982, ήταν η ίδρυση ακτινοθεραπευτικού κέντρου για παιδιά.

2.Ο χώρος για τη στέγαση του ολοκληρώθηκε το 2000, χωρίς να γίνει καμία πρόβλεψη για εξοπλισμό.

3.Το 2005 με παρέμβαση της Φλόγας στον Υπουργό Υγείας (Ν. Κακλαμάνης, ακτινοθεραπευτής ιατρός το επάγγελμα), έγινε πρόβλεψη για δημιουργία τμήματος στο Νοσ. Π.& Α. Κυριακού και ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού στο 3ο Ευρωπαικό πακέτο στήριξης με προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ. (75% ευρωπαικοί πόροι και 25% Υπ. Υγείας) και διορισμό Διευθύντριας, η οποία θα δρομολογούσε τις διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού και του προσωπικού.

4.Από το 2005 μέχρι το 2008, έγιναν προδιαγραφές και ξανάγιναν, προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί και ξαναπροκηρύχθηκαν, ενώ οι Εταιρείες, η μία μετά την άλλη κατέφευγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας.

5.Τον Απρίλιο του 2008, η Φλόγα μη μπορώντας να περιμένει άλλο, κάλεσε συνέντευξη τύπου και κοινοποίησε το πρόβλημα στα ΜΜΕ και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και με τη βοήθεια των γιατρών μας, εξήγησε τι σημαίνει η έλλειψη σωστής ακτινοβολίας στην υγεία και τη ζωή των παιδιών. (νοητική στέρηση, δεύτερο καρκίνο κλπ).

6.Από τότε και μετά, είχαμε συνεχείς και επανειλημένες παρουσίες στα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο αρχηγός (τότε) της αντιπολίτευσης κος Γεώργιος Παπανδρέου, μετά από προσωπική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Π.& Α.Κυριακού, ανέδειξε το πρόβλημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και ζήτησε την άμεση επίλυση του.

7.Μετά από τις συνεχείς πιέσεις από την πλευρά της Φλόγας στα ΜΜΕ, στο τέλος Δεκεμβρίου 2008 ο Υπουργός Υγείας (Δ. Αβραμόπουλος) ανακοίνωσε την απόφαση του ΟΠΑΠ να χρηματοδοτήσει την προμήθεια του εξοπλισμού με 3 εκατ €.

8.Η Φλόγα ανακοίνωσε ότι θα συμπληρώσει οποιοδήποτε ποσό απαιτηθεί, ώστε να έχουμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

9.Τον Ιανουάριο του 2009 έγινε η προκήρυξη για την προμήθεια από τον ΟΠΑΠ και στην Επιτροπή που συστάθηκε για τη διενέργεια του διαγωνισμού συμμετείχε και η Φλόγα.

10.Το καλοκαίρι του 2009 ο ΟΠΑΠ συνεπής στην υποχρέωση που ανέλαβε, ανέθεσε την προμήθεια του εξοπλισμού άριστης τεχνολογίας (σήμερα το τμήμα διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό στη χώρα) και η παράδοση ορίστηκε το Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Η Φλόγα συμμετείχε στην προμήθεια με το ποσό των 280.000 €.

11.Πραγματικά η παράδοση και τοποθέτηση των μηχανημάτων ολοκληρώθηκε από τις ανάδοχες Εταιρείες μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2009.

12.Οι χώροι που είχαν προβλεφθεί από το 2000 για τη στέγαση του ΑΚΘ είχαν εν τω μεταξύ τεράστιες φθορές, αφού όλο αυτό το διάστημα χρησιμοποιήθηκαν σαν αποθήκες. Η Φλόγα ανέλαβε την ανακαίνιση των χώρων και παρέδωσε το τμήμα σε άριστη κατάσταση το καλοκαίρι του 2010.

13.Η Φλόγα επίσης ανέλαβε την προμήθεια μηχανήματος lazer καθώς και γενικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως αναισθησιολογικού σταθμού, κρεβάτια εξέτασης ασθενών, διαφανοσκοπίων κλπ. αξίας πέραν των 150.000 €.

14.Το μόνο που απέμεινε για την πολιτεία ήταν να κάνει τις προσλήψεις του προσωπικού, πράγμα που ποτέ δεν έγινε.
Με απόφαση των Υπ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης, Οικονομικών και Υγείας ημερ. 2-12-2009 (σχετ. 103862/09, 103516/09) εγκρίθηκαν 21 θέσεις για τη στελέχωση του τμήματος στο Νοσοκομείο Π.& Α. Κυριακού.
Εμείς ζητήσαμε από το Υπ. Υγείας να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη των 13 από τις 21 θέσεις, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που επικαλέστηκε το Υπουργείο. Συμφωνήσαμε ότι οι υπόλοιπες μπορεί να καλυφθούν αργότερα όταν το τμήμα αποκτήσει και δεύτερο επιταχυντή.

15.Ποτέ δεν προκηρύχθηκε καμία θέση. Έγιναν κάποιες μεταφορές από άλλα τμήματα και ο αγώνας μας για την εξασφάλιση προσωπικού συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ποτέ να βρει οριστική λύση.

16.Τελικά πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια τον Ιανουάριο του 2011 με το ελάχιστο δυνατόν προσωπικό και με την υπόσχεση ότι οι παραπάνω θέσεις θα προκηρυχθούν.

17.Από τα εγκαίνια και μέχρι σήμερα το τμήμα λειτούργησε μόνο και μόνο χάρη στην αυταπάρνηση του ελάχιστου αυτού προσωπικού και τη βοήθεια της Φλόγας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

1.Τον Αύγουστο του 2014 η Διευθύντρια του τμήματος συνταξιοδοτήθηκε και η Φλόγα χρηματοδότησε προσωρινά την παρουσία της στο τμήμα, μέχρι να δοθεί μια λύση από την πολιτεία.

2.Η μοναδική Επιμελήτρια Β’ που υπηρετούσε στο τμήμα βρισκόταν το 2014 σε γονική άδεια, επέστρεψε το 2015 και υπέβαλε την παραίτηση της τον Ιούνιο 2015.

3.Στο τμήμα επίσης υπηρετούσαν δύο επικουρικοί ιατροί, η σύμβαση των οποίων έχει λήξει του πρώτου το Μάιο 2015 και του δευτέρου λήγει το Σεπτέμβριο 2015.

4.Στο τμήμα προσλήφθηκε πριν δύο μήνες ένας νέος επικουρικός ιατρός, ο οποίος λόγω της υψηλής εξειδίκευσης που απαιτείται στον εξοπλισμό δεν είναι σε θέση να προσφέρει επί του παρόντος και εάν φύγει και ο δεύτερος επικουρικός τον Σεπτέμβριο, δε θα υπάρχει κανείς να τον εκπαιδεύσει, άρα το κλείσιμο του τμήματος είναι μονόδρομος.

5.Στο τμήμα απασχολείται ένας ακτινοφυσικός, ενώ η Φλόγα καλύπτει τη μισθοδοσία και δεύτερου ακτινοφυσικού για δεύτερη χρονιά, ενώ παράλληλα έχει ήδη προσφερθεί να καλύψει τη μισθοδοσία του επικουρικού ιατρού που έληξε η σύμβαση του το Μάιο 2015.

6.Το τμήμα λειτουργεί με ειδική άδεια από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και απαιτείται ειδική εξειδίκευση για τουλάχιστον 8 μήνες πριν μπορέσει ο ιατρός ή ο ακτινοφυσικός να προσφέρει έργο.

7.Έτσι το τμήμα θα αναστείλει τη λειτουργία του λόγω έλλειψης ιατρών και ακτινοφυσικών, με αποτέλεσμα τα παιδιά που ακτινοβολούνται τώρα να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ

Χρειάζεται άμεσα η πρόσληψη δύο μονίμων ιατρών ΕΣΥ και δύο ακτινοφυσικών κατ’ ελάχιστον.

Το θέμα έχει τεθεί εδώ και μήνες σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας και στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή.

Ακούμε να προσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι Σχολικοί φύλακες και άλλες κατηγορίες και δεν γίνεται καμία μέριμνα για ένα τμήμα τόσο κρίσιμο που η διακοπή της λειτουργίας του πραγματικά θα στοιχίσει ζωές παιδιών.

Είναι το μόνο κέντρο στη χώρα μας για παιδιά και ο εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας ειδικά σχεδιασμένος για παιδιά. Η ακτινοθεραπεία αποτελεί βασική θεραπεία κατά του καρκίνου και πραγματικά σώζει ζωές. Δεν υπάρχει άλλο κατάλληλο ακτινοθεραπευτικό κέντρο ενηλίκων στο δημόσιο τομέα που να μπορεί να θεραπεύσει με ασφάλεια παιδιά.

Κατανοούμε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και το δικαίωμα για εργασία όλων. Εμείς ήδη προσφέρουμε ότι μπορούμε χωρίς διεκδικήσεις και σχόλια. Υπολογίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η προσφορά της Φλόγας για τα παιδιά με καρκίνο σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και προσωπικό στα δύο παιδιατρικά Νοσοκομεία Αγία Σοφία και Π.& Α. Κυριακού και στο ΕΛΠΙΔΑ ξεπερνά τα 4 εκατ.ευρώ.

Όμως για τη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού που θα αναλάβει με ασφάλεια τη λειτουργία του τμήματος και θα είναι επιστημονικά υπεύθυνο για την ανάληψη της αδείας λειτουργίας από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Μαρία Τρυφωνίδη
Πρόεδρος Φλόγας
Ιούλιος 2015
τηλ. 6974-892588

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (1)

Οι μέρες, ακόμα και οι ώρες είναι πολύτιμες για κάποιους ανθρώπους. Για κάποιους, αύριο μπορεί να είναι αργά !!
Σήμερα, τα περισσότερα παιδιά με καρκίνο μπορούν να ιαθούν. Για να γίνει αυτό χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διαγνωστικό και ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Μετά τον κεραυνό της διάγνωσης και αφού διαχειριστούμε τα πρώτα συγκλονιστικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό το ένα παιδί μας που νοσεί. Ζούμε τον καρκίνο μας, βλέπουμε, ακούμε, μαθαίνουμε, διασταυρώνουμε πληροφορίες και απόψεις και κρίνουμε, όσο μπορούμε πιο δίκαια.Είμαστε κάθε μέρα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να κερδίσουμε τη ζωή των παιδιών μας. Διαπιστώσαμε λοιπόν, ότι η ακτινοθεραπεία γινόταν σε κέντρα που δεν ήταν σχεδιασμένα και εξειδικευμένα για παιδιά. Έτσι σχεδόν από την ίδρυσή της, η Φλόγα των γονιών, έθεσε βασικό στόχο τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για να το αναλάβουμε μόνοι μας και εμείς μια χούφτα γονείς, χωρίς διαφημιστικά γραφεία και μεγάλες γνωριμίες.
Με τα χρόνια, η ανάγκη για την ίδρυση εξειδικευμένου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου γινόταν όλο και πιο επιτακτική, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός στα δημόσια νοσοκομεία ενηλίκων, δεν ακολουθούσε την εξέλιξη της τεχνολογίας όπως θα έπρεπε.
Τελικά, με τον αγώνα και την επιμονή της Φλόγας, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα έγινε πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα που έχει γίνει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Μια τεράστια επένδυση, χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ και της Φλόγας. Το τμήμα στην πλήρη του ανάπτυξη έχει δυνατότητα να καλύψει με ασφάλεια, εκτός από τα παιδιά και τους εφήβους όλης της χώρας.Από το Δεκέμβριο του 2009 που τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 που λειτούργησε το τμήμα αγωνιστήκαμε, κόντρα στη γραφειοκρατία και την αδιαφορία, με τη βοήθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Ανακαινίσαμε και επιπλώσαμε τους χώρους και προσθέσαμε τον εξειδικευμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάστηκε. Αποτέλεσμα να έχουμε από τεχνολογικής άποψης ένα από τα καλύτερα τμήματα στην Ευρώπη. Το ελάχιστο προσωπικό, έδωσε όρεξη, ψυχή και αγάπη κι εμείς δίπλα τους, αναγνωρίσαμε και στηρίξαμε την προσπάθειά τους.

Για μας, η μέρα των εγκαινίων ήταν η πιο σημαντική στιγμή στα 33 χρόνια της ιστορίας μας. Πιστέψαμε ότι πετύχαμε επιτέλους να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ασφάλεια και μέλλον χωρίς απώτερες συνέπειες.
Γελαστήκαμε !!!
ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.
Ζητούμε το ελάχιστο - την ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΑΙ 2 ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ (όχι επικουρικών) και μάλιστα προτείναμε να αναλάβουμε την οικονομική δαπάνη. Ακούμε καθημερινά για την κρίση, τους δανειστές, την αξιοπρέπεια του λαού,
τη διαπραγμάτευση, την έντιμη συμφωνία, την εθνική υπερηφάνεια, την κακοδιαχείριση, τις ευθύνες του ενός ή του άλλου, και .... και ...
ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ??

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ- ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ένα καινούργιο κτήριο στη διάθεση της Φλόγας. Ένα ολόκληρο κτήριο 700 τ.μ., ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του "Σπιτιού" μας στην οδό Αιγίου στο Γουδή, χορηγία της κας ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ - ΚΡΙΤΙΚΟΥ στα παιδιά και τις οικογένειες μας.

Μετά από μια μικρή ανακαίνιση, προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, θα έχουμε 9 νέα διαμερίσματα (1ος, 2ος & 3ος όροφος) για τη φιλοξενία οικογενειών. Με τα διαμερίσματα αυτά θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες, ειδικά των μεταμοσχευμένων παιδιών και δεν θα είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε ξενοδοχεία. Το ισόγειο θα διαμορφωθεί σε ένα ενιαίο μεγάλο χώρο εκδηλώσεων, όπου θα μπορούν τα παιδιά να αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους. Στο χώρο αυτό θα δεχόμαστε τις επισκέψεις μας, θα οργανώνουμε συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες, μικρές θεατρικές παραστάσεις και ότι άλλο θέλουν τα παιδιά μας. Σύντομα θα έχουμε τα εγκαίνια.

Στα 33 τόσα χρόνια της Φλόγας και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με πληθώρα ανθρώπων και φορέων. Η επαφή αυτή είναι για μας μια πρόκληση, μια εμπειρία και μια γνώση μοναδική. Γιατί μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Γιατί μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε. Μαθαίνουμε να αγαπάμε και εκπαιδευόμαστε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες, να επιμένουμε και κυρίως να διαβάζουμε την ανθρώπινη φύση. Νοιώθουμε λοιπόν ότι είναι υποχρέωση μας να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας, αυτές που αφορούν "ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ", γιατί η χώρα μας αυτή την ώρα χρειάζεται πρότυπα. Μια κυρία με λίγα λόγια και σπουδαίο έργο, που δεν κάνει ελεημοσύνη με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της. Που η ίδια και η ζωή της είναι απλή και καθημερινή. Προσφέρει διακριτικά και συμμετέχει. Μια κυρία, ιδιώτης, η οποία μαζί με τον σύζυγο της, τον αείμνηστο Ιωάννη Κριτικό, έχει προσφέρει τεράστια ποσά από ίδιους πόρους, σε διάφορους φορείς, πού είναι δύσκολο να απαριθμήσει κανείς.

Μια κυρία που δεν αγαπάνε τα ΜΜΕ ακριβώς γι αυτό, γιατί είναι απλή και διακριτική και δεν διεκδικεί βραβεία. ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ, Αγαπημένη μας κα "Μπέτυ", ευχαριστούμε γιατί μας εμπιστευτήκατε μια τόσο μεγάλη δωρεά. Μια δωρεά, του μισού εκατομμυρίου δεν είχαμε ποτέ στη Φλόγα. Ευχαριστούμε γιατί βρεθήκατε στη δρόμο μας και μας δώσατε την ευκαιρία να σας γνωρίσουμε. Εμείς, σας θέλουμε μαζί μας και κοντά μας. Το "Σπίτι" μας είναι "Σπίτι" σας και θέλουμε να είστε σίγουρη ότι η προσφορά σας θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καμιά φορά χρησιμοποιούμε το "Ευχαριστούμε" για ασήμαντους λόγους και όταν έχουμε πούμε ένα μεγάλο

"Ευχαριστούμε" είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε την ίδια λέξη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!! ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΣΑΣ.

 

Στα « Βαθειά» για τα παιδιά της Φλόγας

Μία άκρως απαιτητική κολυμβητική προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2015 στο όμορφο νησί των Σπετσών για τα παιδιά του Συλλόγου Φλόγα στα πλαίσια του Spetses Μini Μarathon. H διοργάνωση αυτή που μόνο το 2014 προσέλκυσε 10.000 κόσμο αποτελεί πλέον θεσμό στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με επιμονή,δυναμισμό, σκληρή προπόνηση και θέληση για προσφορά ο Αλέξανδρος Πατούνης στο πλαίσιο του Charity4u των Holmes Place φέτος προκαλεί τις αντοχές του κολυμπώντας 23 ναυτικά μίλια στο Spetses Mini Marathon για τα παιδιά της Φλόγας. Η συμμετοχή του αυτή είναι και το τελικό σημείο του «ταξιδιού» που κάνει, με πολλούς ενδιάμεσους αθλητικούς προορισμούς που ως στόχο έχουν εκτός από το να «τεστάρουν» τις αντοχές του εφόσον όπως λέει "If it does not challenge you it does not change you" την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την προώθηση της δράσης αυτής.

«Συνεχίζουμε με πίστη, πείσμα, επιμονή και χαμόγελο και στο τέλος είμαστε νικητές» είναι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει ο Αλέξανδρος στα παιδιά της Φλόγας τα οποία δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Σας καλούμε όλους να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή που σκοπό έχει την υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο, και να υποστηρίξετε την Φλόγα και τα παιδιά που νοσούν μέσω της πλατφόρμας "give and fund". Εκεί μπορείτε να προσφέρετε ένα ποσό της επιλογής σας, το οποίο πηγαίνει κατευθείαν στον Λογαριασμό της Φλόγας.

«Η φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς»

http://www.giveandfund.com/giveandfund//project/alexandrospatounis-charity4U-Floga

photo 1F pixelplus LARGE t 2 18080 type90147

Η ΦΛΟΓΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΔΜΟΠ ...... ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΩΗΣ

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους, φορείς και ιδιώτες, που ασχολούνται και προάγουν την ιδέα του εθελοντή δότη μυελού των οστών με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με έντονες συγκινήσεις και ηχηρά μηνύματα για τον καρκίνο στα παιδιά, τη δωρεά μυελού των οστών και τον εθελοντισμό, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», τμήμα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή», χθες στο ξενοδοχείο Patras Palace.

Με μήνυμα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΩΗΣ: Χαρίζω - Κερδίζω», η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο στα παιδιά, κυρίως τη λευχαιμία -τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στα παιδιά- και την προώθηση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών προκειμένου παιδιά με λευχαιμία να βρίσκουν έγκαιρα το συμβατό δότη που θα τους χαρίσει και πάλι νέα ελπίδα ζωής.

Αφορμή για τη μοναδική αυτή βραδιά ήταν η αρχή μιας σημαντικής «Συμμαχίας Ζωής» μεταξύ των δύο φορέων για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», ανακοίνωσε απόφαση της Φλόγας να ανταποκριθεί σε σχετικό αίτημα του ΚΕΔΜΟΠ για την κάλυψη των εξόδων εργαστηριακού ελέγχου 10.000 δειγμάτων νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που θα εγγράψει το ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή».

Μέσα από την κοινή αυτή προσπάθεια η εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών θα διευρυνθεί άμεσα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ακόμα περισσότεροι ασθενείς με λευχαιμία και άλλες μορφές καρκίνου του αίματος -μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά σε επείγουσα ανάγκη μεταμόσχευσης -να βρουν το συμβατό τους δότη.

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά το έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» επισήμανε τα εξής:
• Χτίσαμε το «Σπίτι των Παιδιών μας» όπου φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν παιδιά από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν για τη θεραπεία τους στα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας.
• Εφαρμόζουμε «Νοσηλεία στο σπίτι» για τα παιδιά που κατοικούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
• Ενώ επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η Φλόγα έχει δαπανήσει πάνω από 4.000.000 € σε ιατρικό εξοπλισμό, ανακαινίσεις τμημάτων, χρηματοδότηση απασχόλησης εξειδικευμένων ιατρικού προσωπικού και πολλά άλλα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία καθώς και στο ΕΛΠΙΔΑ.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μια χούφτα γονείς με μοναδικούς πόρους τις προσφορές ευαισθητοποιημένων φίλων & φορέων χωρίς Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Η αγκαλιά της Φλόγας είναι πολύτιμη γι' αυτούς που την έχουν ανάγκη, την ώρα που την έχουν ανάγκη. Την αγκαλιά αυτή, την άνοιξαν οι γονείς του χτες για τους γονείς του σήμερα και θα τη συνεχίσουν οι γονείς του σήμερα για τους γονείς του αύριο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ
«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝΠ και του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή» Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.

Το ΚΕΔΜΟΠ παρά το σύντομο χρόνο της ζωής του αριθμεί 11.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών και ήδη 9 χάρισαν ζωή σε αντίστοιχο αριθμό πασχόντων. Το νούμερο των δοτών της δεξαμενής του ΚΕΔΜΟΠ, που συμπληρώνει περίπου ένα χρόνο από τότε που οι εθελοντές δότες της έχουν μπει στην παγκόσμια δεξαμενή, είναι αξιοσημείωτο αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι ασθενείς δεν βρίσκουν συμβατό δότη παρότι η παγκόσμια δεξαμενή αριθμεί 25 εκατομμύρια υποψηφίους δότες. Αυτό σημαίνει ότι η δεξαμενή αυτή πρέπει να αυξηθεί και ιδιαίτερα στη χώρα μας που εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Μόνο 1 στους 1000 Έλληνες έχει δηλωθεί ως εθελοντής δότης, όταν 1 στους 8 Κύπριους είναι δότης.
ΑΝΝΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ
Η κ. Άννη Κωστούρου, μητέρα μεταμοσχευθέντα παιδιού, του Γιώργου, και μέλος της «ΦΛΟΓΑΣ» συγκλόνισε με την κατάθεση της προσωπικής της εμπειρίας. Μάλιστα αναγέννησε το γιο της αφού του έγινε η ίδια δότρια μυελού των οστών και του χάρισε το πολύτιμο δώρο για την επιβίωσή του.
Έντονες συγκινήσεις προκάλεσε η σύντομη ομιλία του Γιώργου που έστειλε μήνυμα ζωής στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και κάλεσε τους εκατοντάδες παρευρισκομένους να ενταχθούν στην τράπεζα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών του ΚΕΔΜΟΠ.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», κ. Χαράλαμπος Μπονάνος ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αντώνης Χαροκόπος, και η Πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Μήνυμα απέστειλε και ο Υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Γιατί για να κάνουμε την παιδική λευχαιμία παρελθόν, χρειαζόμαστε εσένα...
www.floga.org.gr www.xarisezoi.gr

summaxia zwis

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΩΗΣ ΧαρίΖΩ – ΚερδίΖΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», τμήμα περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
                                              ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΩΗΣ
                                              ΧαρίΖΩ – ΚερδίΖΩ
 
      
Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «PATRAS PALACE».

                                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ- ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ: Χαράλαμπος Μπονάνος, Διοικητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

     · Παναγιώτης Κουρουμπλής , Υπουργός Υγείας
     · Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
     · Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων
     · Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  · Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»
«33 ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΟΓΑ - ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΟΥΣ»

· Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Αναπλ. Καθηγητής, Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝΠ & του ΚΕΔΜΟΠ - «Χάρισε Ζωή»
«Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών: Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν»

· Άννη Κωστούρου, μητέρα μεταμοσχευμένου παιδιού
«Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Εμπειρία Ζωής. Στόχος: Η Αναγέννηση»

 Afisa Floga-KEDMOP

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: H MSO of Athens ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών πραγματοποιείται σήμερα η μεγάλη πανηγυρική συναυλία της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας των Αθηνών (MSO) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Χ. Λαμπράκης.
Η 70μελής Συμφωνική Ορχήστρα, ο παγκόσμια καταξιωμένος πιανίστας, συνθέτης και Διευθυντής Ορχήστρας Βασίλης Τσαμπρόπουλος, η μοναδική Υμνωδός Νεκταρία Καραντζή και το φωνητικό σύνολο "Μελωδοί" προσφέρονται χωρίς καμία απολύτως αμοιβή ή "έξοδα", ενώ η όλη οργάνωση της Συναυλίας συντονίζεται από το γραφείο της Φλόγας χωρίς τη μεσολάβηση γραφείου προβολής.
Τη Νεκταρία Καραντζή στο "Αι Γενεαί πάσαι " θα συνοδεύσει εκτός από το φωνητικό σύνολο "Μελωδοί" και ολιγομελής χορωδία με παιδιά της Φλόγας.
Σε μια μοναδική βραδιά με μουσική εμπνευσμένη από τα Άγια Πάθη, θα αισθανθείτε τη μαγεία των ημερών του Πάσχα, ενώ ταυτόχρονα θα δηλώσετε την αγάπη και τη συμμετοχή σας στον αγώνα του παιδιού με καρκίνο για τη ζωή και την υγεία του.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μπορείτε να μας βρείτε στο τηλέφωνο της Φλόγας, 210-7485000 για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.
Σας καλούμε, λοιπόν, να στηρίξετε το έργο μας για ακόμα μια φορά.
Σας περιμένουμε στη συναυλία της 1ης Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η μαζική συμμετοχή και παρουσία σας θα βοηθήσει ουσιαστικά και ηθικά τους στόχους μας.

Τα παιδιά και οι γονείς της Φλόγας

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το μόνο που ζητούμε είναι αξιοπρεπή ιατρική φροντίδα, για να πετύχουμε την ίδια την επιβίωση των παιδιών μας, την οποία οι σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπουν στην πολιτεία να παρέχει.

Το παιδί που νοσεί από καρκίνο μπορεί να ιαθεί. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται:

· Εξειδικευμένο ενημερωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό,

· Σωστός ιατρικός / διαγνωστικός /ακτινοθεραπευτικός εξοπλισμός, τελευταίας τεχνολογίας

· Στοχευμένη, επιλεγμένη φαρμακευτική αγωγή

Παρατηρούμε με αγωνία τη δραματική έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και προσωπικού υποστήριξης στα τμήματα μας και τον αγώνα του ελάχιστου εναπομείναντος προσωπικού να ανταπεξέλθει στις τεράστιες απαιτήσεις.

Διαπιστώνουμε καθημερινά με αγωνία ελλείψεις που δε μπορούν να περιμένουν. Οι ανάγκες είναι άμεσες και επιτακτικές, οι υποσχέσεις δε μετράνε. Το "έχετε δίκιο θα, αλλά...." δεν θεραπεύει τα παιδιά. Για κάποια παιδιά όταν έρθει αυτό το "θα", θα είναι πολύ αργά.

Η Φλόγα αναδεικνύει, επισημαίνει, προβάλλει τα προβλήματα και διεκδικεί με αγωνιστικότητα την επίλυση τους, όταν όμως η πολιτεία αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες της, τότε η Φλόγα υποχρεώνεται από τις περιστάσεις να συμπληρώνει βασικά κενά της δημόσιας υγείας στα μέτρα που μπορεί.

Στα πλαίσια αυτά, η Φλόγα, συμμετέχει στο Διαγνωστικό και Ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό καθώς και στη χρηματοδότηση εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ογκολογικά τμήματα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας που τώρα στεγάζονται στο κτήριο της "Ελπίδας".

Όμως η μοναδική και βασική προϋπόθεση, για να λειτουργήσουν σωστά ο εξοπλισμός και οι χώροι που η ιδιωτική πρωτοβουλία προσφέρει στα Νοσοκομεία, είναι τα έξοδα λειτουργίας και το εξειδικευμένο προσωπικό, που κανένας ιδιώτης και κανένας σύλλογος δε μπορεί να εξασφαλίσει.

Μοναδικοί πόροι της Φλόγας είναι οι δωρεές φορέων και ευαισθητοποιημένων φίλων χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens δίπλα στα παιδιά της «Φλόγας».

O Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα, στο πλαίσιο της στήριξης του παιδιού με καρκίνο πραγματοποιεί την 1η Απριλίου 2015 συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αιθ, Χρήστος Λαμπράκης) με την Metropolitan Symphony Orchestra of Athens υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα ,συνθέτη και αρχιμουσικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου και σολίστ την κορυφαία ερμηνεύτρια βυζαντινής Υμνωδίας, Νεκταρία Καραντζή.

Μια μεγαλειώδης συναυλία από την Ορχήστρα που ιδρύθηκε από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο, επιχειρώντας μια ανατρεπτική, ανανεωτική και ελπιδοφόρα εμφάνιση στο μουσικό τοπίο της χώρας, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα.

- Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ: Εισαγωγή «Το Μεγάλο Ρωσικό Πάσχα», έργο 36
- Βασίλης Τσαμπρόπουλος: Ψαλμοί του Δαβίδ
- Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: Συμφωνία αρ. 6, έργο 74 («Παθητική»).

Ώρα έναρξης 20:30
Τιμές εισιτηρίων: €10,00 (Φοιτητικά) - 15,00(Γ) - 20,00(Β) - 25,00(Α) - 35,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 11 Μαρτίου στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στις 12 Μαρτίου ηλεκτρονικά.

«Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη... και όσο έχουμε κοντά μας...όλους εσάς..»

ΣΟΛΙΣΤ Νεκταρία Καραντζή
Metropolitan Symphony Orchestra of Athens
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Βασίλης Τσαμπρόπουλος
Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο "Μελωδοί"

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΦΛΟΓΑ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Χορηγοί:

1.NBG logos GR color images

Υπό την Αιγίδα:

1.CITY OF ATHENS   2.logo Unesco  3.logo kapodistrias Converted

Χορηγοί επικοινωνίας:


1.NplusBLE TELIKO2.otetv3.proto preview4.trito preview 5.logolovetetragono 2
6.LOGO- KITRINO 7.Logo-01-01 984 Logo 2011-01

Υποστήριξη:

image1

 

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Prix Galien - Patient Initiative Award

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν τη φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, καταδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο τους.

Η απονομή των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece – εφάμιλλων των βραβείων Νόμπελ - τελέστηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου θεσμού τα Prix Gallien - Greece δημιούργησαν το βραβείο Patient Initiative Award.

Το βραβείο αυτό καθιερώνεται με στόχο να ενδυναμώσει την αναγνωρισιμότητα των συλλόγων ασθενών, αλλά και να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας. Στη διαδικασία αξιολόγησης για το βραβείο αυτό συμμετείχαν σαράντα ένας (41) σύλλογοι ασθενών απ' όλη την Ελλάδα και βραβεύτηκαν οι:
• Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών
• Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ»
• Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»

Σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση για την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Συλλόγων Ασθενών η οποία θα παρέχει εκπαίδευση στα στελέχη και μέλη των συλλόγων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ομάδα στελεχών εθελοντών με κατάρτιση και γνώσεις, ικανών να αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό, να αναδείξουν τις δράσεις και να υπηρετήσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους σκοπούς των Συλλόγων ασθενών της πατρίδας μας.

Η διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Φλόγα και επιβραβεύει τον αγώνα όλων των γονιών, που από το 1982 μέχρι σήμερα, έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν το χρόνο και την ψυχή τους για να κρατάνε τη Φλόγα αναμμένη.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους φίλους και φορείς που για τριάντα τρία χρόνια στηρίζουν με αγάπη την προσπάθεια μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το έργο μας δίπλα στο παιδί που αγωνίζεται για τη ζωή και την υγεία του.

Τέλος, εκ μέρους όλων των γονιών και των παιδιών της Φλόγας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Πρόεδρο των Prix Galien κα Τζένη Περγαλιώτου, καθώς και τη κριτική Επιτροπή για την αναγνώριση και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας δίπλα στο παιδί που νόσησε από καρκίνο και την οικογένεια του, με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

prix-galienprix-galien1

To Vodafone World of Difference στηρίζει τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα.

vodafoneΑνταποκρινόμενοι στις σημερινές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, και φέτος το πρόγραμμα Vodafone World of Difference έδωσε τη δυνατότητα σε 10 άτομα -χρηματοδοτώντας τον μισθό τους- να εργαστούν σε κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για έξι μήνες, συμβάλλοντας στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα συνεχίζει να αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο ενώ φέτος μέσω του προγράμματος και της υποστήριξης της Vodafone η προσπάθεια ενδυναμώνεται με την πρόσληψη ψυχολόγου για την στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους στη φάση της διάγνωσης και την ενδονοσοκομειακή και εξονοσοκομειακή ψυχολογική στήριξή τους καθ' όλη τη διάρκεια.

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference πραγματοποιείται στην Ελλάδα για πέμπτη συνεχή χρονιά και έχει αναδείξει τα προηγούμενα χρόνια 24 νικητές σε περιοχές όλης της χώρας.

Το έργο της ανάδειξης των τελικών νικητών για τη φετινή χρονιά ανέλαβε τετραμελής επιτροπή, η οποία κλήθηκε να ξεχωρίσει, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, τους επιτυχόντες. Φέτος, κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων, κατατέθηκαν συνολικά 231 ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένων κοινωφελών έργων, ενώ από την έναρξη του προγράμματος έχουν υποβληθεί 1.421 προτάσεις. Όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά με βασικά κριτήρια τις ικανότητες, τη γνώση και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, τα μετρήσιμα αποτελέσματα καθώς και το εφικτό της υλοποίησής της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Vodafone http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=10011

Γιορτή αγάπης στο Σπίτι της Φλόγας

Aπό το Stoiximan.gr παρουσία αντιπροσωπείας της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Μια μικρή γιορτή αγάπης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σπίτι της Φλόγας από το Stoiximan.gr και αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ και της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την οικονομική ενίσχυση της Φλόγας από το Stoiximan.gr, μεγάλου χορηγού της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, οι παίχτες της ομάδας Δημήτρης Διαμαντίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης (που είχε σήμερα και την ονομαστική του εορτή) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δώρισαν στους μικρούς τους φίλους που δίνουν το δικό τους αγώνα μπάλες, εμφανίσεις της ομάδας και άλλα δώρα. Την αντιπροσωπεία συνόδευε εκ μέρους της ΚΑΕ ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας κ. Ηλίας Κατσογιάννης και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ κα Μαρία Γκούμα.

pao-fin1

Λεζάντα: Δημήτρης Διαμαντίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης με την Πρόεδρο του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ κα Τρυφωνίδου και τον κο Ιωάννη Σπανουδάκη, μέλος του Δ.Σ. του Stoiximan.gr.

Η Πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τρυφωνίδου σημείωσε «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Stoiximan.gr για την έμπρακτη συμβολή τους για την επίτευξη των σκοπών της ΦΛΟΓΑΣ. Επιπλέον η παρουσία σήμερα της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και τα χαμόγελα που έφερε στα παιδιά είναι τόσο για εμάς όσο και για αυτά κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του Stoiximan.gr κ.Ιωάννης Σπανουδάκηςμε αφορμή την σημερινή εκδήλωση τόνισε: «Το έργο που επιτελεί η ΦΛΟΓΑ για περισσότερα από 30 χρόνια δεν μπορεί να αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι γονείς της ΦΛΟΓΑΣ στεκόμενοι πέρα και πάνω από τον προσωπικό τους αγώνα και κυρίως τον αγώνα των παιδιών τους, καταφέρνουν να λειτουργούν για το ευρύτερο καλό της ευαίσθητης αυτής ομάδας της κοινωνίας μας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, το έργο τους έχει αναγνωριστεί και τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και άλλους φορείς. Στο Stoiximan.gr δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι. Για αυτό με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας μας προχωρήσαμε στην σημερινή δωρεά, που θα βοηθήσει τις άοκνες προσπάθειες και το αξιέπαινο έργο των ανθρώπων της ΦΛΟΓΑΣ. Θα στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες ενέργειες.
Επιπρόσθετα η παρουσία σήμερα, αντιπροσωπείας της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, του οποίου το Stoiximan.gr αποτελεί μεγάλο χορηγό, που βοήθησε να γεμίσει ο χώρος με παιδικά χαμόγελα μας καθιστά υπερήφανους για το πνεύμα έμπρακτης αλληλεγγύης που δεν εξαντλείται στις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά τόσο για εμάς όσο και για τον Παναθηναϊκό διαρκεί όλο τον χρόνο».

pao-fin2

Λεζάντα: Ο κος Ηλίας Κατσογιάννης, Διευθυντής Λειτουργίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την Πρόεδρο της Φλόγας κα Τρυφωνίδου και τον κο Ιωάννη Σπανουδάκη, μέλος του Δ.Σ. του Stoiximan.gr.

Οι μικροί φίλοι φανερά ενθουσιασμένοι έβγαλαν φωτογραφίες με τους αγαπημένους τους παίκτες που τους υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται δίπλα τους.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης στάθηκε στη σημασία της παρουσίας του Παναθηναϊκού στη "Φλόγα", αλλά και στην αξία της κίνησης του Stoiximan.gr να σταθεί στο πλευρό των παιδιών: "Σε τέτοιες γιορτινές ημέρες πρέπει να είμαστε όλοι κοντά στα παιδιά για να τους προσφέρουμε χαμόγελα. Δίνουν καθημερινά ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Η εταιρεία Stoiximan.gr προσφέρει μια ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια στη "Φλόγα". Εύχομαι του χρόνου να βρούμε λιγότερα παιδιά εδώ πέρα αφού το πιο σημαντικό είναι να γίνουν καλά και να επιστρέψουν σπίτι τους", με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να προσθέτει: "Είναι μεγάλη η χαρά μας που είμαστε σήμερα εδώ. Πρέπει τα παιδιά να χαμογελάνε. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βοηθούν σε τέτοιες προσπάθειες. Εδώ είναι η πραγματική ζωή, το μπάσκετ είναι απλά ένα παιχνίδι".

Με το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Κατσογιάννης δήλωσε «Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του μεγάλου χορηγού μας Stoiximan.gr και βρεθήκαμε σήμερα εδώ μαζί με τα παιδιά και τους γονείς της Φλόγας. Η οικογένεια του μπασκετικού Παναθηναϊκού θα στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις και αξιέπαινες προσπάθειες.

Επικεντρωμένοι στο παιδί με καρκίνο και την οικογένεια του

b 4177 or flogaΗ ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας και το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού διοργανώνουν μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειας του" στις 28 και 29 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. To σεμινάριο είναι το 9ο σε σειρά, με κύριο σκοπό την κατανόηση και την καλύτερη προσέγγιση του παιδιού με καρκίνο.
Στρογγυλά τραπέζια και διαλέξεις - με ομιλητές ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και γονείς και παιδιά με εμπειρία της νόσου- θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το διήμερο επιστημονικό συνέδριο με σκοπό την ουσιαστική κατανόηση και προσέγγιση του παιδιού με καρκίνο.
Το επιστημονικό πεδίο της παιδιατρικής ογκολογίας και οι αλματώδεις εξελίξεις στον τομέα αυτό καθώς και το παιδί με καρκίνο σε όλα τα στάδια της νόσου είναι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση αυτή.Tο σεμινάριο αυτό, με τον θεσμικό πλέον χαρακτήρα, στοχοθετεί την καλύτερη φροντίδα του παιδιού με καρκίνο, προάγει το αντικείμενο αυτό ως τομέα συνεργασίας διαφορετικών ειδικοτήτων και δίνει βήμα λόγου στους γονείς και τα παιδιά.
Η Φλόγα, είναι εθελοντικός σύλλογος γονιών που τα παιδιά τους ήρθαν αντιμέτωπα με την πραγματικότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Η Φλόγα είναι δίπλα στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μας αφορά όλους.

Πρόγραμμα Vodafone World of Difference με την συμμετοχή της Φλόγας.

vodafone Ανταποκρινόμενοι στις σημερινές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, και φέτος το πρόγραμμα Vo-dafone World of Difference δίνει τη δυνατότητα σε 10 άτομα να εργαστούν συμβάλλοντας στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών. Συγκεκριμένα, θα επιλεγούν 10 υποψήφιοι που θα εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, για να υλοποιήσουν συγκεκριμένο έργο που θα έχουν συναποφασίσει με τον εκάστοτε οργανισμό, με σκοπό την κά-λυψη καίριων αναγκών της κοινωνίας. Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference γνωρίζει με-γάλη επιτυχία μέσω των Κοινωφελών Ιδρυμάτων της Vodafone σε 19 χώρες, έχοντας δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε περισσότερους από 3.025 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους. Για πληροφορίες και υποψηφιότητες, www.vodafone.gr/worldofdifference

Συναυλία Sound Colors from Greece: Απονομή Δωρεών

floga logoΗ «Φλόγα», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Καρκίνο, πραγματοποιεί, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, στις 12.30 μ.μ. στο «Σπίτι» των Παιδιών (Αιγίου 6-8, Γουδή),την τελετή απονομής δωρεών που συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία Sound Colors from Greece με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2014, στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η συναυλία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, ως παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση της 58ης Συνόδου της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών και με αποκλειστικό χορηγό την Alma Bank.

Η απονομή δωρεών θα πραγματοποιηθεί από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, την εκπρόσωπο της ALMA Bank κ. Ματίνα Βαλιώτη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος του Saint Demetrios Astoria School, κ.Νικόλαος Ανδριώτης. Μετά την παράδοση των δωρεών, θα ακολουθήσει γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Φλόγας καθώς επίσης θα υπάρξει διάλογος σχετικά με τις νέες δράσεις του Συλλόγου και με γεγονότα που αφορούν τη σημερινή πραγματικότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Επικοινωνία:
210 7485000,
210 7481711
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Εγκαίνια Αξονικού - Μαγνητικού Τομογράφου Νοσοκομείου "Αγ. Σοφία"

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία νέα έργα κοινωνικής δράσης - δωρεές αγάπης και αλληλεγγύης - που προστέθηκαν και ήδη συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» επ' ωφέλεια των παιδιών, εγκαινιάζονται την προσεχή Δευτέρα.

Πρόκειται για :

 • Το νέο, πλήρως εξοπλισμένο, Τμήμα Αξονικού / Μαγνητικού Τομογράφου, δωρεά του «Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ».
 • Το νέο, Μαγνητικό Τομογράφο, δωρεά της ΟΠΑΠ ΑΕ και
 • Την πλήρη ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό των χώρων που στεγάζεται το Ακτινολογικό Τμήμα του ιδίου Νοσοκομείου, δωρεά του «Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ».

Το κόστος και των τριών αυτών δράσεων που καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από τη ΦΛΟΓΑ και την ΟΠΑΠ Α.Ε., ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ.

Τα κοινά εγκαίνια των νέων αυτών έργων - ιατρικού εξοπλισμού και χώρων - θα γίνουν τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι και στην εκδήλωση θα παρευρεθούν από την πλευρά της πολιτείας ο Υπουργός Υγείας κος Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός κος Μπέζας, η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και η Διοίκηση της ΦΛΟΓΑΣ και της ΟΠΑΠ ΑΕ.


Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα χέρια έμπειρων ιατρών και γενικά επαγγελματιών της Υγείας, μπορεί να προσφέρει θεαματική βελτίωση στην αντιμετώπιση της νόσου. Ο νέος εξοπλισμός, προηγμένης τεχνολογίας, μοναδικός στο λεκανοπέδιο της Αττικής για παιδιά, είναι απαραίτητος, κυρίως για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αλλά και για τη μείωση της ταλαιπωρίας των παιδιών. Σημειώνουμε ότι λόγω της ελαχιστοποίησης της διάρκειας της εξέτασης, αποφεύγονται πολλές περιπτώσεις νάρκωσης των παιδιών.


Τα δύο εκσυγχρονισμένα τμήματα, του Ακτινοδιαγνωστικού και Απεικονιστικών Μεθόδων - Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, που ήδη λειτουργούν, καλύπτουν όλα τα παιδιά του λεκανοπεδίου και όχι μόνο.


Η ΦΛΟΓΑ, ως ο Φορέας των Γονιών Παιδιών που πάσχουν από Νεοπλασματική νόσο, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα όλων των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και της οικογένειάς τους- και πάντα έχει στο πλευρό της τους χορηγούς και τους εθελοντές της. Προτεραιότητα για τη ΦΛΟΓΑ είναι η ίδια η επιβίωση των παιδιών και στα πλαίσια αυτά προσπαθεί να συμπληρώνει τα κενά της πολιτείας, μιας και οι ανάγκες των παιδιών δε μπορούν περιμένουν. Έτσι, στα πλαίσια αυτά, πέραν της φιλοξενίας στον Ξενώνα της, τη Νοσηλεία στο σπίτι, της απασχόλησης εξειδικευμένων ιατρών στα Ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, της στήριξης των οικογενειών, συμμετέχει συνεχώς στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των παιδιών. Τελευταία δωρεά σ' αυτό τον τομέα είναι η ανακαίνιση, εκσυγχρονισμός και διακόσμηση, βάσει οδηγιών ιατρών και παιδοψυχολόγων, των χώρων που λειτουργούν τα εγκαινιαζόμενα Τμήματα.

Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία, ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ δεν είναι η πρώτη φορά που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Η ίδρυση, πριν μερικά χρόνια, Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο παρακείμενο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ευαισθησία που η Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ επέδειξε στο απεγνωσμένο κάλεσμα της ΦΛΟΓΑΣ. Και τώρα πάλι η ΟΠΑΠ ΑΕ, όταν ενημερώθηκε από τη ΦΛΟΓΑ για την έλλειψη ενός αξιόπιστου Μαγνητικού Τομογράφου στο χώρο των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ανταποκρίθηκε πάλι με ευαισθησία.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Βράβευση Ακαδημίας Αθηνών

academyΣτην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/12/2012 στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στη Φλόγα.
« Βραβείο Νικολάου Καρόλου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, απονεμόμενο σε πρόσωπο ή συντεταγμένη ομάδα για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιΐας που προήγαγε την κοινωνική πρόνοια στη χώρα μας, στο Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια – Η ΦΛΟΓΑ» (1982), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων προσφοράς στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο με παροχή ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας και στήριξη των οικογενειών τους».
Η διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Φλόγα και επιβραβεύει τον αγώνα όλων των γονιών, που από το 1982 μέχρι σήμερα, έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν το χρόνο και την ψυχή τους για να κρατάνε τη Φλόγα αναμμένη.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους φίλους και φορείς που για τριάντα χρόνια στηρίζουν με αγάπη την προσπάθεια μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε το έργο μας δίπλα στο παιδί που αγωνίζεται για τη ζωή και την υγεία του.
Τέλος, εκ μέρους όλων των γονιών και των παιδιών της Φλόγας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ακαδημία Αθηνών για την αναγνώριση και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας δίπλα στο παιδί που νόσησε από καρκίνο και την οικογένεια του, με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
ΑΘΗΝΑ 29/12/2012

ΦΛΟΓΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

logo-floga

ΦΛΟΓΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Μια αξέχαστη βραδιά πέρασαν όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση της Φλόγας για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας Νικόλαος, Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, οι Διοικήσεις των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και εκπρόσωποι των Χορηγών.
Σε μια κατάμεστη από τους φίλους του Συλλόγου αίθουσα, πλημυρισμένη από δύναμη και συναισθήματα, οι άνθρωποι της Φλόγας ευχαρίστησαν όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν στον μακροχρόνιο αγώνα τους ενάντια στις ελλείψεις της πολιτείας, στη γραφειοκρατία, την αδιαφορία, τις προκαταλήψεις, το πόνο.
Τίμησαν τους μεγάλους χορηγούς, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Cosmote, GlaxoSmithKline, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, ΑΒ Βασιλόπουλος και ΟΠΑΠ, αλλά και τον μικρό Νίκο που έφερε στη Φλόγα τον κουμπαρά του καθώς και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
Ευχαρίστησαν την πλειοψηφία των επαγγελματιών υγείας, που «στη συντριπτική τους πλειοψηφία δίνουν αγώνα δίπλα στα παιδιά μας και στηρίζουν με αυτοθυσία το σύστημα υγείας που παραπαίει» όπως χαρακτηριστικά είπαν.
Τόσο η Φλόγα, όσο και το ΚΥΤΤΑΡΟ, ο Σύλλογος αποθεραπευμένων νέων που είχαν εμπειρία καρκίνου στην παιδική & εφηβική ηλικία και τώρα είναι υγιείς ενήλικες, έδωσαν το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί, και ζήτησαν να βλέπουμε τα παιδιά που νοσούν όχι με οίκτο αλλά με σεβασμό, σαν αξιοπρεπείς αγωνιστές που αύριο θα είναι υγιείς ενήλικες.
Οι γονείς της Φλόγας δεν παρέλειψαν όμως, σε αυτή τη μοναδική γιορτή, να θυμηθούν και να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης στα παιδιά που έφυγαν. Στα παιδιά που παρά τον σθεναρό αγώνα που έδωσαν μαζί τις οικογένειες τους, δεν είναι σήμερα μαζί μας.
Η μοναδική Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Άλκηστις που αθόρυβα και διακριτικά εδώ και χρόνια στηρίζει με κάθε τρόπο τη Φλόγα και το έργο της, έδωσε χρώμα και αρμονία στη γιορτή των γονιών. Σε μια μοναδική στιγμή της, έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει και μπορεί, πλαισιωμένη από ένα καταπληκτικό σύνολο μουσικών, μια απόλαυση της όρασης, της ακοής και της ψυχής. Η βραδιά έκλεισε με μια ειδική αφιέρωση, τη «Σωτηρία της ψυχής» που ένωσε όλους τους φίλους της Φλόγας σε μια οικογένεια και μια αγκαλιά.
Τα ηλεκτρονικά κεριά άναψαν στα χέρια των παρευρισκομένων σε μια μοναδική και ανεπανάληπτη στιγμή που πραγματικά σημάδεψε τον καθένα από εμάς.
Η υπέροχη φωνή της Άλκηστις σκέπασε την αίθουσα μα και τις καρδιές όλων όσων είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί.
Τα δάκρυα που πλημύριζαν κάθε τόσο τα μάτια, δεν ήταν δάκρυα θρήνου ούτε οίκτου. Ήταν δάκρυα μνήμης, συγκίνησης και συμμετοχής, μπροστά στον αγώνα τόσων γονιών δίπλα στα παιδιά τους.
Για τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που ήταν εκεί, είτε έχουν είτε έχασαν το παιδί τους ήταν μια αλλιώτικη χαρά.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

5 Μαρτίου 2013-03-05

"Μια αγκαλιά τραγούδια" με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για τα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ»

logo-floga-transparent

"Μια αγκαλιά τραγούδια" με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για τα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ»

Μετά τις επιτυχημένες βραδιές σε μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με "Μία αγκαλιά τραγούδια" συνεχίζει το καλοκαιρινό της ταξίδι. Στις 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάνει στάση στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και τραγουδά για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».
Ένα απόσταγμα από αγαπημένα μας τραγούδια, τόσο από την πρόσφατη όσο και από τη διαχρονική της δισκογραφία. Τραγούδια που έχουν αποτυπωθεί στην ψυχή και την καρδιά μας, τραγούδια που με τη φωνή της θα μας ταξιδέψουν, θα μας κάνουν να ξεχαστούμε, να τραγουδήσουμε και να ονειρευτούμε...
Μαζί της μία εξαιρετική ομάδα μουσικών, πέντε υπέροχοι σολίστες με ταλέντο και φαντασία, αλλά και ένας νέος τραγουδιστής - του οποίου η Άλκηστις επιμελήθηκε το καινούργιο cd- ένας πολλά υποσχόμενος ερμηνευτής, ο Γιώργος Περρής.
Οι καλλιτέχνες θα ξεδιπλώσουν στη σκηνή το πάθος και την τρυφερότητα, θα μας απογειώσουν με τα φτερά της μουσικής, θα αυτοσχεδιάσουν, θα μας εκπλήξουν με τις εναλλαγές των τραγουδιών, θα μας χαρίσουν μία μεγάλη, ζεστή αγκαλιά τραγούδια, με ρομαντικές στιγμές, ροκ στιγμιότυπα αλλά και εικόνες από τη μουσική της διαδρομή.
"Μία αγκαλιά τραγούδια" γεμάτη μουσικές συνομιλίες από τα αγαπημένα μας και όχι μόνο... Μουσικοί:
Πιάνο : Θωμάς Κοντογιώργης
Βιολί : Kώστας Καρακατσάνης
Μπάσο : Άγγελος Παπαδάτος
Ακορντεόν : Θάνος Σταυρίδης
Κρουστά: Αλέξης Κώστας
Η συναυλία είναι από την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.
Εισιτήρια, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 15 € και 12 € τα φοιτητικά, προπωλούνται στα εξής σημεία: Γραφεία Φλόγας Πάτρας τηλ. 2610-276021 (Φιλοποίμενος 28), Musical Record Shop (Ρήγα Φεραίου 127) και Βιβλιοπωλείο DISCOVER (Πατρέως 30).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΟΓΑΣ

Τηλ: 210-7485000, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τηλ/ Φαξ: 2610-276021, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.floga.org.gr

Συναυλία στην Νέα Υόρκη με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περή για τα παιδιά της Φλόγας

Είχα την τύχη να παρευρεθώ και να εκπροσωπήσω τους γονείς και τα παιδιά της φλόγας στη συναυλία που έγινε στις 17 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περή.Την πρωτοβουλία για τη πραγματοποίηση της συναυλίας είχε η Τράπεζα Alma Bank που ήταν και ο μοναδικός χορηγός τόσο της παράστασης όσο και της φιλοξενίας μας στη Νέα Υόρκη.
Εμείς βρεθήκαμε εκεί μετά από πρόταση των άξιων και αγαπημένων φίλων της Φλόγας, του Μάριου, της Άλκηστις και του Γιώργου Περή, οι οποίοι τραγούδησαν χωρίς αμοιβή.
Ζήσαμε μια πρωτοφανή για μας κινητοποίηση της ομογένειας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τράπεζας, ο κ. Γ. Κατσιαούνης, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ ο κ Πάνος Στογιόγλου καθώς και όλα τα στελέχη της Τράπεζας, δούλεψαν με διάθεση και κέφι τους τελευταίους δύο μήνες για να ετοιμάσουν και την τελευταία λεπτομέρεια. Ο Εθνικός Κήρυκας, το ραδιόφωνο Κόσμος, ο Πόλυς Κυριάκου, και πολλοί άλλοι, επίλεκτα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, στήριξαν με ενθουσιασμό την κίνηση αυτή.
Όσο για την κα Σταματίνα Βαλιώτη, την υπέροχη «Ματίνα» την ψυχή της εκδήλωσης φοβάμαι ότι θα την αδικήσω αν προσπαθήσω να μεταφέρω την προσφορά της. Η δυναμική παρουσία της, η αγάπη και η φιλοξενία που μας προσέφερε, αποτελούν πραγματικά μαθήματα ανθρωπιάς.
2000 ομογενείς παραβρέθηκαν μαζί μας στη μοναδική αυτή παράσταση ενώ πολλοί που δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήριο ή να παρευρεθούν, έστελναν τη δωρεά τους στο λογαριασμό που ανοίχτηκε για τον σκοπό αυτό. Οι καλλιτέχνες μας πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο. Το κλείσιμο της συναυλίας, με Μίκη Θεοδωράκη και το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» ήταν αυτό που ξεσήκωσε όρθιους όλους τους παρευρισκόμενους σ ένα μοναδικό παραλήρημα ενθουσιασμού.
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ Ν. Ανδριώτη, για την υποδοχή στο Ελληνικό Σχολείο της Ν.Υ. Για μας ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία από αυτές που χαράσσονται και σημαδεύουν ολόκληρη τη ζωή μας !!
Νοιώσαμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Νοιώσαμε μια δεύτερη, μεγαλύτερη Ελλάδα να ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της, γεμάτη αγάπη και ευαισθησία για να σκεπάσει τα παιδιά της Φλόγας και τις οικογένειες τους.
Γυρίσαμε πίσω με πίστη στη δύναμη των Ελλήνων, φορτωμένοι νέες, πολύτιμες εμπειρίες, έτοιμοι να υπηρετήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τους στόχους και τους σκοπούς της Φλόγας.
Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την μοναδική εκδήλωση.

AGENDA

Κοινότητα Facebook της Φλόγας

Προγράμματα της Φλόγας