Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Κοινωνικό Ταμείο

koinoniko-tameioΞαφνικά οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο τον χρόνο τους στο παιδί που τους έχει ανάγκη.

Ο γονιός, στο στάδιο αυτό, δεν μπορεί να εργαστεί ενώ οι ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας αυξάνονται. Η επιθυμία του να εξασφαλίσει άνεση και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης στο παιδί του αυτή τη δύσκολη εποχή είναι συγκλονιστική.

Αν η οικογένεια προέρχεται από την περιφέρεια τα οικονομικά προβλήματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που απολύονται ή υποχρεώνονται να κλείσουν τα καταστήματα τους ενώ οι συνεχείς μετακινήσεις τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για ιατρικές εξετάσεις, είτε γιατί δεν τις προβλέπει το δημόσιο νοσοκομείο είτε γιατί είναι επείγουσες και δεν είναι δυνατόν να κλειστεί ραντεβού στα εργαστήρια του δημοσίου ή δεν τις δικαιολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Φλόγα παρέχει δωρεάν φιλοξενία στις οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, ενώ στα πλαίσια των δυνατοτήτων της καλύπτει το κόστος των εξετάσεων και στηρίζει οικονομικά τις ασθενέστερες οικογένειες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στις εγκαταστάσεις του καλύπτει εντελώς δωρεάν εξετάσεις που αφορούν τα παιδιά μας, όπως ακτινοβολίες, Γ-knife, κυτταρολογικές εξετάσεις και ότιδήποτε άλλο ζητηθεί από τη Φλόγα.

Κοινότητα Facebook της Φλόγας

Προγράμματα της Φλόγας

  • 1
  • 2