Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Ψυχολογική – Κοινωνική φροντίδα

psyxologiki-koinoki-fronti

Στα πλαίσια της φροντίδας των παιδιών που έτυχε να νοσήσουν με καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους, η Φλόγα απασχολεί ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειες σχετικά με θεσμικά ζητήματα, τα δικαιώματα και τα προνόμια των παιδιών καθώς και καθοδήγηση στις συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες και φορείς.
Οι οικογένειες βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και οι ψυχολόγοι της Φλόγας είναι στη διάθεση τους όταν νοιώσουν την ανάγκη τους.
Η διάγνωση της νόσου αλλά και η όλη πορεία προς την θεραπεία και την επανένταξη δημιουργεί πρωτόγνωρα συναισθήματα και εμπειρίες στο παιδί και την οικογένεια του. Οι ψυχολόγοι είναι δίπλα τους σε όλη αυτήν την διαδικασία με στόχο να τους στηρίξουν, να εξομαλύνουν σχέσεις και συμπεριφορές, να αντιμετωπίσουν μαζί τους τις καθημερινές προκλήσεις της νόσου και της θεραπείας. Η παρέμβαση είναι απόλυτα εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε παιδιού και συμβαδίζει με το μέτρο και τις απαιτήσεις της κάθε οικογένειας.
Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργεί συνεργάζονται αποτελεσματικά και μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας με την ιατρική ομάδα, το νοσηλευτικό προσωπικό και τις άλλες ειδικότητες που πλαισιώνουν την φροντίδα του παιδιού κατά την διάρκεια αυτής της περιπέτειας.
Πραγματοποιούνται ομαδικές συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν όσοι γονείς το επιθυμούν, με στόχο να μοιραστούν συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς και να βοηθηθούν μέσα από αυτήν διαδικασία.

Κοινότητα Facebook της Φλόγας

Προγράμματα της Φλόγας

  • 1
  • 2