Κατασκηνώσεις

Ταξίδι στην Ιρλανδία και την Ιταλία

Κάθε χρόνο χρηματοδοτούμε τη συμμετοχή 70 παιδιών μας σε ειδικές κατασκηνώσεις στην Ιρλανδία και την Ιταλία.

Οι κατασκηνώσεις

Οι κατασκηνώσεις Barretstown στην Ιρλανδία και Dynamo Camp στην Ιταλία έχουν ιδρυθεί από τον διάσημο ηθοποιό Paul Newman, ο οποίος είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο.

Στις μαγευτικές εγκαταστάσεις τους φιλοξενούνται παιδιά από διάφορες χώρες που αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Όλα τα προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα για να συμβάλλουν στη σωματική και συναισθηματική ευεξία των παιδιών που έχουν νοσήσει σοβαρά.

Στον χώρο υπάρχει συνεχώς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των παιδιών.

Η ζωή στην κατασκήνωση

Για 10 ημέρες, τα παιδιά ζουν σε μια πανέμορφη και άρτια οργανωμένη κατασκήνωση μέσα στη φύση.

Έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες και να συμμετάσχουν σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες: αναρρίχηση, ιππασία, τοξοβολία, ψάρεμα, θέατρο, τέχνες κ.λπ.

Τα παιδιά συνοδεύονται ανά πάσα στιγμή από ενήλικες που μιλούν τη μητρική γλώσσα τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή και έγκαιρη επικοινωνία τους.

Μακριά από την υπερπροστασία των γονιών και κυρίως μακριά από θεραπείες και επισκέψεις στο νοσοκομείο, τα παιδιά ζούνε το όνειρο μαζί με παιδιά από άλλες χώρες, χωρίς κανείς να τα αντιμετωπίζει σαν παιδιά με «πρόβλημα».

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα στην κατασκήνωση. Επίσης, για τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά επικοινωνούν με τους γονείς μόνο μέσω της Φλόγας.

Πώς συμμετέχει η Φλόγα

Αναλαμβάνουμε την οργάνωση και τη χρηματοδότηση της συμμετοχής των παιδιών από την Ελλάδα.

Κάθε χρόνο χρηματοδοτούμε τη συμμετοχή 50 παιδιών στην Barretstown στην Ιρλανδία και 20 παιδιών στην Dynamo Camp στην Ιταλία. Καλύπτουμε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς και τυχόν μικροέξοδα που ενδεχομένως προκύψουν για τα παιδιά και τους συνοδούς. Η διαμονή στις κατασκηνώσεις είναι δωρεάν.

Παράλληλα οργανώνουμε τους συνοδούς που ταξιδεύουν και συνοδεύουν τα παιδιά μας καθ’ όλη την κατασκηνωτική περίοδο. Φροντίζουμε να υπάρχουν τουλάχιστον 3 συνοδοί ανά 15 παιδιά.

Οι συνοδοί είναι εθελοντές που μιλούν άπταιστα Αγγλικά, και πρέπει να είναι πάνω από 21 ετών. Συχνά είναι γιατροί από τα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, αποθεραπευμένα παιδιά της Φλόγας που έχουν ενηλικιωθεί και άλλοι εθελοντές, φίλοι της Φλόγας. Όλοι οι συνοδοί συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πριν το ταξίδι.

Κάτι παραπάνω από απλές διακοπές

Τα παιδιά εκτός από ξεκούραση και ξεγνοιασιά, ξανακερδίζουν την ψυχική υγεία και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι κατασκηνώσεις στην Ιρλανδία και την Ιταλία δεν είναι μόνο διακοπές για όμορφο χρόνο και ξεκούραση. Είναι μια έντονη διαχωριστική γραμμή που ξεχωρίζει τη νόσο από την επόμενη μέρα.

Με όμορφο και φυσικό τρόπο αναδύονται πολλά θέματα για συζήτηση και σκέψη. Έτσι, κάθε παιδί έχει το έναυσμα να ψάξει μέσα του, να ανακαλέσει και να διαχειριστεί ό,τι το έχει μέχρι εκείνη τη στιγμή απασχολήσει. Έχει την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του, και να σκεφτεί τι θέλει και τι μπορεί να αλλάξει στη ζωή του.

Μέσα από το παιχνίδι, διδάσκεται η συντροφικότητα και η ισότητα. Τα παιδιά επιστρέφουν ανανεωμένα, με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και με καινούργιους φίλους.

Είναι θαυμαστό πώς μια εβδομάδα μπορεί να ξαναδώσει στα παιδιά την ψυχική υγεία και την αυτοπεποίθηση που έχασαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.

Τι λένε τα παιδιά της Φλόγας

Μάθετε περισσότερα για τις παιδικές κατασκηνώσεις απευθείας από τα παιδιά της Φλόγας που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

«Ήταν μαγικά! Είναι μια αξέχαστη εμπειρία.»
Παναγιώτης

«Η Φλόγα μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω και εγώ στην Barretstown στην Ιρλανδία. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για όλες τις εμπειρίες που αποκόμισα έχοντας μάλιστα και την τιμή να γνωρίσω τον Paul Newman. Συγχαρητήρια άλλη μια φορά για το έργο σας!»
Φρόσω

«Ήταν μια εμπειρία απίστευτα μαγική, υπεροχή και πάρα μα πάρα πολύ διασκεδαστική! Ένα ευχαριστώ είναι πραγματικά λίγο μπροστά σε αυτά που έζησα. Πραγματικά συγχαρητήρια και ΦΛΟΓΑ ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.»
Άννα